FEBED News

La Trappe Nillis

Met La Trappe Nillis lanceert Brouwerij de Koningshoeven het eerste alcoholvrije trappistenbier in de wereld: een uniek samenspel tussen traditie en innovatie.

Smeets brengt 4 nieuwe jenevers uit

Het honderdjarige jenevermerk Smeets is voornamelijk gekend voor zijn Hasseltse graanjenever ‘Smeets Extra’. Een toegankelijke jonge jenever met een alcoholpercentage van 35%.

Thrive, eerst sportbier ter wereld

‘De derde helft’. Of nog beter: ‘de ereronde’. Na een sportieve prestatie  recupereren we maar al te graag in het gezelschap van vrienden én met een fris biertje.

Belgian Beer Weekend 2022

Van 2 tot 4 september, vier onze Belgische Biertraditie. Drie dagen lang kunt u op de Grote Markt in Brussel genieten van alles wat onze Belgische brouwers te bieden hebben!

Timmermans Griotteke

Na tientallen jaren van verwaarlozing door zijn schaarste en intensieve handmatige oogst, wordt de Schaarbeekse kers opnieuw geliefd bij lambiekbrouwerijen zoals Brouwerij Timmer

Miko neemt koffiebranderij SAS over

De Belgische koffiespecialist Miko koopt de Kempense koffiebrander SAS voor ruim 12 miljoen euro. In Turnhout bouwen de bedrijven samen een volledig nieuwe branderij.

Brut Nature, by Omer Vander Ghinste

Brut Nature is een koperkleurig ‘Brut Style’ bier. De term Brut is oorspronkelijk afkomstig uit de Champagne-wereld en wordt gebruikt om droge champagnes aan te duiden.

Foto’s FEBED Forum 2021

Wil je nog even nagenieten van het FEBED Forum dat ondertussen een drietal weken achter ons ligt en van het gezellig samen zijn?

België telt 400 brouwerijen

De Belgische bierconsumentenvereniging Zythos vzw, die zich onder andere bezighoudt met de opvolging van het aantal brouwerijen, bierfirma’s, lambiekbrouwers, geuze- en biersteke

Reminder Weekend van de Klant 2021

Binnen een maand, op 2 en 3 oktober, is het weer Weekend van de Klant! Zaken die zich voor 12 september (gratis) registreren, ontvangen een pakketje met promomateriaal.

De Belgische wijnbouw zit in de lift

De totale Belgische wijnproductie in 2020 benadert die uit het topjaar 2018 en dat ondanks de late vorst in mei 2020 en de te hete zomer, wat leidde tot minder sappige druiven.

Veilig terrassen met #TournéeSociale

Op 7 mei hebben FEBED en verschillende partners uit de dranken-, voedingssector en horeca een onlinecampagne gelanceerd om de heropening van de terrassen zo vlot mogelijk te late

Steunmaatregelen drankenhandelaars

Op 23 april hebben we naar de leden een volledige update gegeven van de steunmaatregelen die voor onze sector van toepassing zijn, zowel op federaal als op regionaal niveau.