Duvel Moortgat neemt Brasserie du Mont Blanc over

vrijdag 22 september 2023 —

Duvel Moortgat kondigde maandag de overname aan van de Mont Blanc-brouwerij, waarmee het de eerste Franse brouwerij toevoegde aan zijn portfolio van meer dan een dozijn bedrijven over de hele wereld.

De brouwerij heeft een lange geschiedenis. Ze werd opgericht in 1821, stopte in de jaren 60 alle activiteiten, maar in 1999 besloot de huidige eigenaar Sylvain Chiron haar nieuw leven in te blazen. Die herstart gebeurde met de hulp van de familie Moortgat.

‘Brasserie du Mont Blanc heeft fantastische bieren in het gamma. Ze zijn een mooie aanvulling op ons bestaande aanbod. We gaan ervoor zorgen dat een nog breder publiek de bieren kan drinken’, klinkt het. Chiron blijft aandeelhouder en blijft ook betrokken bij het bedrijf.

De brouwerij dankt haar naam aan de ligging vlak bij de Mont Blanc. Alle bieren worden gebrouwen met het gletsjerwater. Onlangs werd Brasserie du Mont Blanc verkozen tot brouwerij van het jaar op de World Beer Awards van 2023.

Het bedrijf telt 60 werknemers, haalde vorig jaar een volume van 110.000 hectoliter en verkoopt speciaal bieren waaronder Mont Blanc La Rousse, La Blanche en La Blonde en La Cristal Bonde en IPA. Een van de meest intrigerende is zeker La Verte, een naam die rechtstreeks verwijst naar de kleur van dit bier op basis van génépi, een bergplant.

www.duvelmoortgat.com