De Brabandere zet haar Petrusgamma in een nieuw jasje

vrijdag 17 mei 2024 —

Petrus is de sympathieke hemelbewaarder. Met de gouden sleutel kan hij de hemelpoorten voor je openen. En dát doet hij aan de hand van drie mooie bieren. Want een Petrusbier openen, uitschenken en even tijd nemen voor jezelf zorgt voor een eigen stukje hemel op aarde.

De stamboom van brouwersfamilie De Brabandere gaat terug tot het Vlaanderen van rond 1420 en telt maar liefst vier Petrussen! Het was wijlen brouwer Albert De Brabandere die de naam van zijn voorvaderen aan dit goddelijke brouwsel schonk. Albert hoopte om zo – op het einde van een bourgondisch leven – zijn toegang tot de hemel veilig te stellen.

Petrus, traditioneel afgebeeld met een sleutel in zijn hand, is immers degene die beslist over wie binnen mag of niet.

Dankzij de rebranding is Petrus helemaal terug. Het etiket laat je kennismaken met een gezellige levensgenieter. Op de flessen ontdek je vele originele details zoals de spreuk bovenaan het etiket ‘clavis ad caelum’, wat Latijn is voor ‘sleutel tot de hemel’. Bekijk zeker ook de hals van de fles, want daar vind je de gouden sleutel, waar het allemaal om draait.

Door de sleutel te hanteren en de fles te openen open je de poort naar hemelse smaken.

De Petrus Blond was al lang een geliefde allemansvriend. Brouwer Sam Quartier verfriste de recepten van de Dubbel en Tripel, waardoor ze deze klassieke Belgische bierstijlen alle eer aandoen. De smaak van elk Petrusbier geeft toegang tot een bijzondere smaakbeleving.

www.brouwerijdebrabandere.be