Brouwerij Hedonis en Gentse kunstenaar Joren Van Acker slaan handen in elkaar

vrijdag 23 juni 2023 —

Brouwerij Hedonis gaat de artistieke toer op met haar meest gekende bier ‘Ouwen Duiker’. Hiervoor tekende de Gentse kunstenaar Joren Van Acker een reeks ‘duikers’, in zijn kenmerkende stijl met houtskool op papier. Er werd een selectie gemaakt van de 3 beste duikers en deze zullen in een gelimiteerde oplage verkocht worden: 150 flessen van 75cl per kunstwerk. Iets voor de echte liefhebbers en verzamelaars dus!

Joren Van Acker is een jonge visuele kunstenaar en rasechte Gentenaar. In de thematiek die hij gebruikt in zijn kunstwerken komen vaak onderwaterlandschappen, duikers, boten,… Naast zijn passie voor kunst, is hij ook een groot liefhebber van Belgische bieren. “Op een gegeven moment was ik een Ouwen Duiker aan het drinken op café in Gent en dacht ik: dát is het! Dit bier past perfect bij de stijl en thematiek van mijn werken!” lacht Joren. “Diezelfde avond nog nam ik contact op met Jasper, marketingverantwoordelijke van Brouwerij Hedonis, die mijn enthousiasme meteen wist te delen.”

Nadat de brouwers en Joren elkaar enkele keren ontmoet hadden, was het duidelijk: er moest en zou een gelimiteerde serie van het bier komen met 3 tekeningen van Joren erop. Er zijn in totaal 150 pakketten beschikbaar waarin telkens 3 verschillende flessen zitten. De etiketten zijn genummerd, dus je bent er zeker van dat elke fles uniek is. Daarnaast heeft Joren ook élk etiket zelf gesigneerd en de verpakking gevouwen met zijn houtskoolhanden.

Het bier Ouwen Duiker kent zijn oorsprong in Gent in 2015 en is sindsdien een vaste waarde geworden voor de liefhebber van het betere speciaalbier. Het wordt gebrouwen door Leopold De Ketelaere van Brouwerij Hedonis.

De Ouwen Duiker is een American Pale Ale van 7%. In de volksmond spreekt men van een blonde fruitige doordrinker. Bij dit bier zorgen de Amerikaanse hoppen Mosaïc en Citra voor een fruitige geur.

De naam Hedonis verwijst naar het Hedonisme, de filosofische leer waarbij streven naar genot het hoogste goed is. De Ambachtelijke brouwerij beschikt over een assortiment van 4 verschillende bieren: Ouwen Duiker, Suzanne, Excuse Me While I Kiss My Stout en Middenvakrijder.

www.hedonis.be