The Source (Spadel) investeert in Qallo

vrijdag 21 april 2023 —

The Source, het risicokapitaalfonds van de Spadel Groep, heeft een belang genomen in het Belgische bedrijf Qallo. De veelbelovende startup werd opgericht door drie succesvolle Antwerpse ondernemers en ontwikkelt en commercialiseert een innovatieve energizer in poedervorm op basis van plantenextracten en vitamines om te mengen met water. Dankzij hun energiegevende eigenschappen zijn de producten van Qallo een suikerarm en duurzamer alternatief voor traditionele energiedranken. The Source, dat twee jaar geleden werd opgericht, wil nu naar een hogere versnelling schakelen en werkt actief aan verschillende andere opportuniteiten.

Het risicokapitaalfonds ‘The Source, Ventures by Spadel’, dat in juni 2021 werd opgericht door de Spadel Groep, kondigde vandaag aan dat het een minderheidsbelang heeft genomen in het aandeelhouderschap van Qallo. Deze investering past perfect in de doelstelling van The Source om met Spadel belangen te nemen in veelbelovende startups op het gebied van hydratatie om hen te helpen groeien door financiële en strategische ondersteuning.

Qallo werd opgericht door Alexander Van Laer, Moos Tits en Niels Peetermans, drie jonge ondernemers uit Antwerpen die enkele jaren geleden naam maakten met de lancering van de autodeeldienst Poppy. Met Qallo bieden ze een innovatieve energizer in poedervorm aan op basis van plantenextracten en B-vitaminen die concentratie en energie moeten bevorderen. Consumenten mengen het poeder vervolgens zelf met water tot een verfrissende energizer. Qallo is een suiker- en caloriearm, 100% veganistisch product dat verkrijgbaar is in drie smaken.

“Wij zijn blij dat we Qallo kunnen ondersteunen in zijn ambitie om Europese leider te worden op de markt van functionele dranken. Deze investering is een strategische inzet op een markt die de komende jaren naar verwachting enorm zal groeien en waarin wij ons vroegtijdig willen positioneren zodat we er het volle potentieel uit kunnen halen”, onderstreept Clément Yvorra, Global Business Development Manager bij Spadel.

Na Qallo wil ‘The Source, Ventures by Spadel’ in de komende maanden nog meer investeringen aankondigen. “Ons doel is te blijven investeren in innovatieve en duurzame bedrijven. De filosofie achter The Source is het uitbouwen van een ecosysteem. Door te investeren in Qallo, verwerven wij nu aandelen in een vernieuwende, opkomende categorie met een groot potentieel. We begeven ons daarmee ook op het kruispunt van twee belangrijke trends in het hydratatie-universum: oplossingen voor energiedranken en manieren om water te verrijken”.

“Qallo’s missie is ‘Spark Positive Energy’. Onze producten zijn gericht op een brede doelgroep van mensen die op zoek zijn naar een verfrissende energizer met weinig suiker, bijvoorbeeld als alternatief voor de klassieke cafeïnerijke producten zoals koffie en energiedranken”, legt Alexander Van Laer, een van de drie oprichters van Qallo, uit. “Naast een gezonde drank boordevol natuurlijke ingrediënten, speelt Qallo ook een positieve rol in de hydratatie, aangezien elk zakje Qallo-poeder gemengd moet worden met 0,5 à 1 liter water, waardoor de consument wordt aangemoedigd om meer water te drinken doorheen de dag”.

Sinds de lancering in oktober 2021 kent het nieuwe product een groot succes, waaruit blijkt dat het voorziet in een behoefte op de markt. Vandaag heeft Qallo al meer dan 300.000 energizers verkocht, die trouwens in België worden ontwikkeld en geproduceerd. Het Belgische bedrijf wil een leider worden in de groeiende markt van functionele dranken, met de ambitie om snel over de Belgische grenzen heen te gaan en zich op de hele Europese markt te richten. In België zijn de producten van Qallo al verkrijgbaar via de website van het bedrijf, in alle winkels van AS Adventure, in de winkels van Game Mania en op Farmaline.

De investeringsronde werd vervolledigd door Qallo’s huidige investeerders, alsook door verschillende angel investors via BAN Flanders.

www.qallo.com