Aquarius Isotonic wordt Powerade

vrijdag 22 december 2023 —

Powerade, een wereldwijd bekend sportdrankenmerk van The Coca‑Cola Company dat zich toespitst op atleten en sportliefhebbers, maakt zijn intrede op de Belgische markt. Het populaire sportdrankenmerk is in de internationale sportwereld alom bekend en is al jarenlang een structurele partner van  de Olympische Spelen en de Europese voetbalorganisatie UEFA.

De introductie op de Belgische markt zal gebeuren door de twee isotone varianten van Aquarius – Isotonic Blue Ice en Isotonic Passion Fruit – om te dopen tot Powerade.

“Powerade neemt als sportdrank de fakkel over van Aquarius Isotonic en zal dankzij de aanwezige koolhydraten en elektrolyten voor de echte sportfanaten bijdragen tot een beter uithoudingsvermogen tijdens een langdurige fysieke inspanning.” – Aline Lemaire, Marketing Director Benelux van Coca‑Cola

De beide dranken bevatten ook vitamine B6 en zijn laag in calorieën.

Het sterk geliefde merk Aquarius, dat ook in handen is van The Coca‑Cola Company, verdwijnt allerminst. Aquarius gaat zich met zijn overige varianten Red Peach, Lemon, Lemon Zero Sugar en Orange toespitsen op het bijdragen tot de dagelijkse hydratatie tijdens alledaagse, actieve momenten – thuis, op het werk of onderweg.

“Dankzij deze transitie zorgen we ervoor dat elke consument op elk moment bij ons zijn gading vindt: Powerade bij intense, fysieke inspanningen en Aquarius bij dagelijkse activiteiten.” – Aline Lemaire, Marketing Director Benelux van Coca‑Cola

De formules van de bovengenoemde Aquarius varianten zijn recent aangepast en bevatten nu zink en seleen. Bij deze aanpassing is zowel het suikergehalte als de calorie-inhoud verlaagd. 

Om de overgang voor de consument duidelijk te maken zal de etikettering van beide isotone Aquarius-varianten vanaf januari 2024 tijdelijk een aangepaste lay-out krijgen. De smaak of de samenstelling van beide varianten blijft onveranderd. Rond mei van 2024 verdwijnt de dubbele etikettering en zullen consumenten enkel nog Powerade als isotone sportdrank terugvinden in de winkelrekken. Op dat ogenblik volgt ook nationale communicatie rondom Powerade richting de consument.

Introductie nieuw sportdrankenmerk Powerade (coca-cola.com)