Stefaan Bettens (Jet Import) voegt nieuwe scalp toe aan zijn gordel

dinsdag 13 februari 2024 —

West-Vlaming Stefaan Bettens (Jet Import) staat bekend als de koning van de exclusieve rechten op premium dranken. Redbull, om maar één voorbeeld te geven, is al jarenlang één van de vele brands die hij in portfolio heeft. Daar voegt de dynamische Bettens nu nog maar eens een nieuw merk aan toe met het in de VS bijzonder populaire Vita Coco, een drankje op basis van kokoswater.

Premium brand builder Jet Import uit Lauwe mag vanaf nu Vita Coco in de Benelux verdelen. Het betreft kokoswater met 66% minder suiker dan smoothies of fruitsappen én met ook een dagelijkse dosis vitamine C in de drank. Naar verluidt drinkt zelfs de bekende Amerikaanse zangeres Rihanna met de regelmaat van een klok Vita Coco, alsook Madonna. Sterker nog. Ze investeerden ook in Vita Coco. 

Vita Coco is daarmee de nieuwste aanwinst in het portfolio van Jet Import, naast bekende merken als Red Bull, Fever-Tree, VITHIT, FULFIL, Copperhead Gin, Desperados, Gin Mare, Monin, Almdudler, Kraken, Douwe Egberts Iced Coffee en Bionade.

De totale omzet van Jet Import nv steeg in 2022 met 20 percent naar 220 miljoen euro. Groei is duidelijk het codewoord in Lauwe. De drankendistributeur en premium brand builder heeft meer dan 140 mensen vast in dienst, gecombineerd met een vijftigtal freelancers om de vele festivals en events te bemannen. Met Wonderful heeft de distributeur ook een zetel in Amsterdam, de perfecte uitvalsbasis voor het veroveren van de Nederlandse markt.

In de VS is kokoswater kennelijk erg populair. Vita Coco moet nu zijn opmars beginnen in de Benelux. Jet Import mag de verdeelrechten opeisen. Ondernemer Stefaan Bettens heeft van het in de markt zetten van premium merken zijn handelsmerk gemaakt. Zijn bedrijf Jet Import staat bekend als drankendistributeur, maar ook als brand builder. "Vita Coco past perfect in ons wellbeing-gamma en gaat prat op enkele zeer mooie eigenschappen", aldus Bettens.

Vita Coco kokoswater is een heerlijke, hydraterende drank vol voedingsstoffen en vitaminen, gezoet met natuurlijke suikers. Gemaakt van met de hand geplukte kokosnoten uit tropische landen van over de hele wereld. Vita Coco bevat een hoge dosis natuurlijk voorkomende elektrolyten die je lichaam gehydrateerd houden en goed laten functioneren. Het is fairtrade gecertifieerd en bevat 66% minder suiker dan fruitsappen of smoothies. 

"The Vita Coco Project" streeft ernaar om met hun filosofie van geven, groeien en begeleiden een positieve impact te realiseren op de landbouwgemeenschap. De ambitie is om samen met hun partners 1 miljoen mensen in deze gemeenschappen over de hele wereld te ondersteunen in de vele uitdagingen waar ze mee te maken krijgen. 

Beschikbaar in 2 varianten:

- Coconut Water
- Pressed

Voor meer info mogen de drankenhandelaars contact opnemen met Tim Deelstra (tim.deelstra@jetimport.be) of hun vertegenwoordiger contacteren.

www.jetimport.be