De Premium Gins van Lindemans scoren op World Gin Awards 2023

vrijdag 10 februari 2023 —

Brouwerij Lindemans is een van de bekendste producenten van geuze, kriek en andere lambiekbieren. Wat minder geweten is, is dat de Pajotse brouwerij ook twee gins heeft ontwikkeld op basis van een distillaat van Lindemans Oude Kriek Cuvée René.

Zopas raakte op de World Gin Awards 2023 in Londen bekend dat de Lindemans Premium Distilled Gin Red en de Lindemans Premium Distilled Gin Clear respectievelijk de gouden en bronzen medaille in de wacht sleepten in the categorie ‘botanical gins’. De World Gin Awards is een van de belangrijkste ginwedstrijden ter wereld. Een internationale vakjury selecteerde en beloonde de beste gins in verschillende internationaal erkende stijlen. Lindemans Premium Distilled Gin Red werd zelfs uitgeroepen tot ‘Country Winner’ en is bijgevolg een van de gins die in de running is voor de ultieme World Gin Award. Die wordt op 23 februari uitgereikt.

Lindemans werkt voor de gins samen met distilleerderij De Moor uit Aalst. Dit is een van de weinige stokerijen in België waar het hele productieproces van sterke dranken en likeuren nog in eigen huis gebeurt. De Premium Gins van Lindemans worden gemaakt met 15 zorgvuldig uitgekozen kruiden en een distillaat van de Lindemans Oude Kriek Cuvée René. Patrick Van Schandevijl van De Moor distilleert de gins in kleine hoeveelheden tot 250 liter per keer. De eerste batch werd op de markt gebracht in 2015.

De mooie, opvallende kleur van de Lindemans Premium Distilled Gin Red wordt bekomen door de toevoeging van vers kriekensap. Het aroma wordt getypeerd door florale en kruidige toetsen. In de mond herken je citrustoetsen en in de nasmaak krieken. De kruiden zorgen voor een mooie balans en de nodige zachtheid. Deze gin van alc. 46% vol. gaat met andere woorden perfect samen met neutrale tonics.

De Lindemans Premium Distilled Gin Clear heeft eveneens een alcoholpercentage van 46% en wordt gekenmerkt door delicate, fijne citrusaroma’s. Qua smaak vallen onmiddellijk de frisse citrustoetsen op, die subtiel worden aangelengd door de warme nasmaak van de kardemomzaden, jeneverbes en andere botanicals.

De premium gins van Lindemans vind je in de gespecialiseerde drankenhandels, alsook in de webwinkel van de brouwerij.

www.lindemans.be