6de generatie Filliers stapt in Filliers Distillery

dinsdag 31 oktober 2023 —

Eind september nam Benoit Filliers de taak van distilleerder en productiedirecteur over van Filip Waelkens die na 23 jaar met pensioen gaat. De aanstelling van Benoit Filliers is een zeer bijzonder moment voor de familie. Niet alleen omdat hij de 6de generatie is, maar ook omdat hij de zoon is van wijlen Jan Filliers.

Jan leidde samen met zijn neef Bernard de distilleerderij toen hij, in het najaar van 2008, onverwacht overleed in een tragisch verkeersongeval in het buitenland. Meteen na zijn overlijden nam Bernard zijn taken over tot aan zijn pensioen begin 2018. Sindsdien was er geen Filliers meer actief in het bedrijf. Een familieconvenant stelt immers een aantal strenge eisen aan familieleden die de ambitie hebben om aan de slag te gaan in de stokerij. Zo moet hij of zij over een relevant diploma én een eerste werkervaring buiten het bedrijf beschikken.

Met het diploma bio-ingenieur van de UGent op zak, aangevuld met een bijkomende General Management studie bij Vlerick en werkervaring bij een grote FMCG (Fast Moving Consumer Goods), voldoet Benoit (27) aan de eisen en kan hij nu officieel aan de slag bij Filliers Distillery.

Benoit: “Ik ben erg trots dat ik aan slag kan in het familiebedrijf en de 6de generatie kan vertegenwoordigen. Ik ben opgegroeid naast het bedrijf en heb van jongs af aan over de schouders gekeken van mijn vader Jan en mijn nonkel Bernard. Ik heb het laatste anderhalf jaar in alle discretie het vak geleerd van Filip Waelkens. Ik ben hem dan ook erg dankbaar voor de tijd die hij hiervoor genomen heeft. Ik besef ook dat het, in een familiebedrijf dat al 143 jaar bestaat, mijn taak is om het bedrijf mee naar de toekomst te begeleiden met respect voor ons rijke verleden. Ik draag de claim ‘honour tradition, embrace change’ hoog in het vaandel. Voor het stoken en rijpen van onze distillaten zullen we altijd met basisgrondstoffen van de beste kwaliteit blijven werken en de tijd nemen die nodig is om tot het beste resultaat te komen.” 

www.filliersdistillery.com

Bron: Horeca Magazine