Schol, het nieuw non alcoholisch bier van Scheldebrouwerij

vrijdag 14 juni 2024 —

Al jaren stond een non alcoholisch bier hoog op de verlanglijst van Scheldebrouwerij, maar het heeft even geduurd voordat Frans Ooms en zijn team deze uitdaging technisch konden aanvliegen, want een uitdaging is het! Kort door de bocht kunnen ze stellen, hoe lichter het bier, hoe zwaarder de klus.

Als bevlogen voorstanders van bier in balans leggen ze de lat altijd hoog en zoeken constant naar het beste resultaat via de ambachtelijke weg. Hoe hoog of laag het alcoholpercentage ook moet worden, het bier wordt te allen tijde natuurlijk gebrouwen. Dat betekent dat ze voor deze 0.4% dus geen gebruik maken van dealcoholisatie, maar het product bier 100% intact houden. De receptuur is daarmee belangrijker dan ooit.

Door middel van nieuwe technieken en ingrediënten, veel studie en ambitie is Scheldebrouwerij dan nu gelukkig tot de geboorte gekomen van een nieuw, eigenzinnig familielid. De ontwikkeling van dit bier is een zeer boeiende reis geweest en het resultaat mag er zijn, zeggen de trotse ouders van deze kersverse telg. Schol!

www.schol.beer