De stalen Cyclist siert voortaan de Cornet Gravelroute

vrijdag 26 april 2024 —

Om de beleving langs de sportieve fietsroutes te verhogen laat Toerisme Vlaams-Brabant, in de provincie, 10 street art kunstwerken aanbrengen. Op de gevel van Brouwerij Palm – gelegen op de Cornet Gravelroute in Steenhuffel – prijkt voortaan ‘de stalen cyclist’. Het kunstwerk toont de Cornet-ridder - symbool van het Cornet-bier - die zijn stalen ros op zijn schouders draagt. De muurschildering werd gerealiseerd met de steun van Toerisme Vlaanderen en Toerisme Vlaams-Brabant.

De muurschildering bij Brouwerij Palm - gelegen op de Cornet Gravelroute - is ontworpen en uitgevoerd door Treepack. Dit collectief, gespecialiseerd in de transformatie van de publieke ruimte via toegankelijke en inspirerende kunst, doet hiervoor beroep op artiesten uit binnen- en buitenland.

“Het kunstwerk ‘De stalen cyclist’ toont de Cornet-ridder die zijn stalen ros op zijn schouders draagt. De fiets is zowel zijn wapen als zijn schild. Zijn fluwelen, groene mantel is een knipoog naar Palm. De statische pose en de intimiderende blik stralen pure kracht en vastberadenheid uit waarbij het monumentale beeld een echte eyecatcher is. Het kleurpallet en de gebalanceerde compositie zorgen ervoor dat de muurschildering blendt met de omgeving.” aldus Peter Buelens, PR-manager van Brouwerij Palm. “Om geïnteresseerden de kans te bieden het kunstwerk goed te kunnen bewonderen opent de brouwerij de deuren van haar bezoekerscentrum en zomerterras elke eerste zondag van de maand en dit vanaf mei tot en met oktober van 11u tot 18u.”

​Vlaams-Brabant heeft heel wat wielerhelden, zoals Eddy Merckx, Sven Nys of Remco Evenepoel, voortgebracht. Zij werden groot op Vlaams-Brabantse bodem en zorgden er voor dat deze regio de koers in haar hart draagt. Bovendien komen steeds meer fietsers de provincie met hun race- of gravelfiets verkennen.

 “We weten allemaal dat de wielerliefde heel groot is in Vlaanderen. En zeker ook in Vlaams-Brabant.” zegt de Vlaamse minister van toerisme Demir. “Daarom creëren we hier in de vorm van street art extra beleving op de sportieve fietsroutes. Wielerliefhebbers en toeristen uit binnen- en buitenland zullen er volledig ondergedompeld worden in onze fietscultuur, een echte troef voor ons Vlaams toeristisch landschap.”

Vlaams-Brabant is de meest veelzijdige bestemming van Vlaanderen voor wielerliefhebbers”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “Deze muurschilderingen zorgen er voor dat niet enkel de fervente wielertoeristen maar ook de vele bezoekers met een hart voor de koers in Vlaams-Brabant kunnen genieten van de koerssfeer die eigen is aan onze regio.”

www.royalswinkels.com