Brouwerij de Poes bestaat 10 jaar!

dinsdag 10 oktober 2023 —

De Tieltse brouwerij De Poes blaast 10 kaarsjes uit in 2024. Wat ooit gestart is als een hobby groeide uit tot een volwaardige brouwerij in Tielt met het huisdier de Poes “Watje” als model voor het logo. De bieren van De Poes veroverden stilaan een plaatsje in het rijke Belgische bierlandschap. 

10 Jaar, een moment om even terug en vooral naar de toekomst te kijken. De brouwerij is sinds de opstart stevig gegroeid, dit zowel qua aanbod als qua uitslag van de bieren.  Brouwer Stijn David is en blijft een bezige bij en zit niet graag stil. 

In 2024, het jaar waarop we de brouwerij 10-jarig bestaan viert staan een aantal zeer boeiende zaken in de steigers bij de brouwerij.  

Lancering van een nieuw bier, De Poes 10. Een stevig blond degustatiebier van 10 % alcohol met extra hop, extra rijke smaak. Een echt rijk feestbier, het bier is voorzien als speciale editie voor het 10-jarige bestaan.   Bij succes zal dit nieuwe bier, De Poes 10 een blijvende waarde binnen het aanbod vormen. Het nieuwe bier De Poes 10 lanceert de brouwerij in het 1e kwartaal.

Voor de verzamelaars lanceert brouwerij De Poes ook een uniek emaillebord in  100 exemplaren ter ere voor het 10-jarig bestaan. Een uniek verzamelitem als decoratief element.

Er komt een eenmalige versie van een bierbrandy, deze als ode aan de brouwerij. Basis van deze special (exemplaren) is De Poes bruin, afgestookt en gerijpt op een ex Bourbon vat. Deze special editie is zeer rijk van smaak, een heerlijk digestief.  Deze brandy is het resultaat van een samenwerking van brouwerij De Poes en de jonge ambachtelijke stokerij Snoeck uit Eeklo.

In 2024 zet brouwerij De Poes de samenwerking met stokerij Snoeck verder en gedurende 2024 zal een Tieltse oude graanjenever in het aanbod zitten.

En last but not least, een verdere uitbreiding van de brouwerij/capaciteit staat gepland voor 2024. Dit onder de vorm van een extra kookketel en gistingsvat. Hierdoor zal de brouwerij efficiënter (energiezuiniger) kunnen brouwen.  Eveneens kan het volume van productie door deze ingrepen verhoogd worden met 35 % in huis. Hierdoor is de jaarlijkse groei verder verzekerd voor de komende jaren. 

www.brouwerijdepoes.be