Samenwerking tussen brouwerij en cidrerie leidt tot unieke Cider Tripel

donderdag 8 juni 2023 —

Met trots stelt Brouwerij The Musketeers hun nieuwste creatie voor: de verfrissende en smaakvolle Crisp Fizz. Deze unieke samenwerking tussen Brouwerij The Musketeers en Cidrerie Ruwet heeft geleid tot een bier dat je smaakpapillen zal betoveren.

Crisp Fizz is het tweede bier in hun Collab Series en het resultaat van een nauwe samenwerking tussen onze brouwerij en Cidrerie Ruwet, waarbij we elkaars expertise hebben samengebracht om iets unieks te creëren. Met dit bijzondere brouwsel laten we zien hoe de wereld van bier en cider elkaar kunnen versterken.

Het is een verrukkelijke blend van een klassieke Belgische tripel en de frisse aroma's van appelcider.

De toevoeging van cider aan het bier zorgt voor een verrassend fruitig element. Het resultaat is een harmonieus samenspel van bier‐ en ciderkarakteristieken.

Crisp Fizz ‐ Cider Tripel (7,2% vol.alc.) heeft de evenwichtige balans tussen de frisheid van de appels en de karakteristieke smaak van een traditionele tripel.

Kenmerkend voor tripel, ervaar je meteen de esters, een lichte moutigheid en de zachte fruitigheid van banaan.

De brouwers hebben geen dry‐hopping of hopkruidige toetsen toegevoegd zodat de smaak van de cider helemaal tot zijn recht komt.

Kortom, Crisp Fizz is een geslaagde match tussen bier en cider, waarbij het bier ondersteund wordt door enkele mooie eigenschappen van de cider. Zo heeft Crisp Fizz het lichtzure karakter van cider, afgewerkt met een sprankelende, frisse afdronk.

Het is een verfrissende keuze voor de warme zomermaanden en een boeiend alternatief voor de meer traditionele bieren.

www.themusketeers.be