De zomer van Brouwerij Sint-Bernardus

dinsdag 1 augustus 2023 —

Twee jaar geleden is Brouwerij Sint-Bernardus gestart met de ontwikkeling van een geheel nieuwe bezoekersbeleving ter vervanging van haar authentieke rondleidingen door de brouwerij. Op woensdag 2 augustus lanceren ze deze 'museale experience', waarbij je op eigen tempo het unieke verhaal van St.Bernardus kan ontdekken. 

De 'Brewery Tour' dompelt je onder in de geschiedenis van de brouwerij, licht een sluier op over het brouwproces en gunt je een exclusieve blik achter de schermen (dus ook onze compleet nieuwe afvul- en verpakkingslijn). Verwacht je aan een zintuigprikkelende, audiovisuele ervaring met als afsluiter de vanzelfsprekende bierdegustatie.

Sinds 2012 produceren ze jaarlijks een beperkt aantal Magnum flessen van 1,5 liter. Abt 12 wordt dan afgevuld in een speciale donkerbruine St.Bernardus magnum fles met het logo van de brouwerij in reliëf, een 'Bière Belge' hals, een gepersonaliseerde kurk en een unieke muselet. De brouwerij doet telkens beroep op een kunstenaar voor de uitwerking van het etiket. Alle kunstwerken of schilderijen maken deel uit van de kunstcollectie van de brouwerij.

In het oeuvre van de Belgische schilder Hervé Martijn voelen ze de onophoudelijke zoektocht naar de kern van het mens-zijn. De beeldtaal van Martijn wordt gekenmerkt door kwetsbare, ingetogen doch virtuoos geschilderde figuren. Martijn maakte een sereen portret 'White pigeon in black' van de West-Vlaamse componiste, pianiste en zangeres Katrien Verfaillie.

De zomervakantie nadert met rasse schreden! Dat betekent dat Bar Bernard stilletjesaan in zomermodus gaat. U ontdekt de zomerkaart nu al op de website www.barbernard.be.

www.sintbernardus.be