Zythos Consumententrofee 2023

vrijdag 23 juni 2023 —

Op woensdag 14 juni 2023 was er de uitreiking van de, door brouwerijen felbegeerde, Zythos Bier Festival 'Consumententrofee 2023'.

In den beginne was er alleen een trofee voor het bier dat door de bezoekers van het Zythos Bierfestival als beste werd gekozen. De ‘Consumententrofee’ genoemd. De laatste jaren heeft Zythos daar ook de bierfirma die voor een van hun bieren de meeste stemmen heeft gekregen, en dat kan in theorie ook de consumententrofee zijn, en de brouwerij die in zijn totaliteit het meeste stemmen heeft gekregen aan toegevoegd.

De ‘Consumententrofee’, zoals het woord zegt, is een trofee die gekozen wordt door de bezoekers van het Zythos Bier Festival. Iedere festivalbezoeker krijgt daarvoor een stembiljet welke hij bij het verlaten van het ZBF kan deponeren in een urne die aan de uitgang is geplaatst. Men kan 3 bieren kiezen om op het stembiljet in te vullen. Staan er 3 op dan krijgt de eerste 3 ptn, de tweede 2 ptn en de derde 1 pt. Staan er maar 2 bieren ingevuld dan krijgt de eerste 2 ptn en de tweede 1 pt. En als er tenslotte maar 1 bier is ingevuld krijgt dat bier 1 pt.

Indien er op het einde van de telling een ex aequo is, is het bier dat het meest aantal keer 3 ptn heeft gehaald de winnaar. Is dat nog gelijk het meest aantal keer 2 ptn en tenslotte het meest aantal keer 1 pt.

De winnaar van het trofee 2023 is Mighty Matroesjka, van Brouwerij ’t Verzet. Mighty Matroesjka is een Tripel Barrel Aged versie van hun Naked Kameradski (Imperial Stout) gerijpt in Rum, Sherry en Cognac vaten. 15 AV%

www.zythos.be    www.brouwerijtverzet.be