Toer de Geuze 2024

vrijdag 26 april 2024 —

De eerste Toer de Geuze vond plaats op 19 oktober 1997. Vier brouwerijen en twee stekerijen openden hun deuren voor het publiek. Sindsdien is de open brouwerijendag van het Pajottenland en de Zennevallei een tweejaarlijks evenement geworden.

De volgende editie wordt georganiseerd op 4 en 5 mei 2024. Volgende brouwerijen en stekerijen zetten hun deuren open: Boon, Den Herberg, De Cam, De Troch, 3 Fonteinen, Lindemans, Oud Beersel en Tilquin. Ook het bezoekerscentrum De Lambiek in Beersel ontvangt de bierliefhebbers met open armen. Wie geen BOB in het gezelschap heeft, kan meerijden met de shuttlebussen die HORAL inlegt tussen de verschillende brouwerijen.

Toer de Geuze is het grootste bierevenement van Vlaams-Brabant. Het toont de expertise en passie van lambikbrouwers en geuzestekers. Bierliefhebbers van over de hele wereld komen de producenten bezoeken die de eeuwenoude brouwtraditie van spontaan gegiste bieren in de Brabantse regio voortzetten. De toegang tot alle deelnemende lambiekbrouwerijen en geuzestekers is GRATIS.

Je kunt de Toer de Geuze doen met eigen vervoer (auto, fiets…) of gebruik maken van één van de bussen van HORAL. Bustickets kun je online kopen.

HORAL Megablend en Oude Geuze Box

Zestien jaar geleden beslisten de toenmalige leden van de Hoge Raad voor Ambachtelijke lambiekbieren (HORAL) om voor de eerste maal samen een Oude Geuze te maken door lambiek van de verschillende producenten te blenden. Sindsdien is het een echte traditie geworden. Tijdens het Toer de Geuze-weekend van 4 en 5 mei zullen de eerste flessen van de Megablend 2024 worden ontkurkt.

In de aanloop daarnaartoe heeft de Hoge Raad ook een mooie geschenkdoos samengesteld met daarin tien verschillende Oude Geuzes en een exclusief glas. Die box is beschikbaar in de bierhandel.

U vindt alle adressen, het programma en andere praktische details op de website van het evenement www.toerdegeuze.be