Gordon viert 100ste verjaardag met spetterend feest in betoverende kerstsfeer!

woensdag 15 november 2023 —

De eindejaarsfeesten zijn op komst, de magie van Kerstmis hangt al in de lucht: je voelt het overal! Dit jaar vieren we bovendien de 100e verjaardag van het legendarische biermerk Gordon. De Gordon Xmas is ideaal om samen met vrienden van te genieten, en uiteraard ook een subliem geschenk: een schitterend fonkelende ster tijdens deze feestperiode.

Familiegroep Anthony Martin, befaamd om zijn Finest Beer Selection, viert samen met de eindejaarsfeesten ook de 100e verjaardag van het merk Gordon, gedeponeerd in 1924. ​
​In 1909 zette John Martin (grootvader van Anthony) voet aan wal in de Antwerpse haven. Al snel begon hij van over de zee Engels, Schots en Iers bier in te voeren.

Het kostte hem nog enkele jaren om zijn handel in België uit te bouwen en hier geschikte partners te vinden om een karaktervol bier met een onmiskenbaar Schots trekje te brouwen: de Gordon Scotch Ale en zijn kerstversie, de Gordon Xmas. Zijn bier moest immers niet alleen voldoen aan de hoge Belgische normen maar ook aan Martin’s eigen eisen inzake brouwen: “Alleen Belgische bierkenners zullen mijn typische speciaalbieren kunnen waarderen!”. Enkele jaren profileerde John Martin zich met zijn authentieke Gordon Xmas tot een regelrechte smaakmaker in de traditie van de kerstbieren.

Gordon viert straks zijn 100e verjaardag! Dit maakt deze nieuwe Xmas-cuvée des te opmerkelijker. De Gordon Xmas krijgt voor deze bijzondere gelegenheid naast het vertrouwde rood en wit ook goud goud. Dit om onder de kerstboom te schitteren, om op de feesttafel tijdens oudejaarsnacht te plaatsen, of om er gewoon met vrienden van te genieten.

De Gordon Xmas is een karakterbier (8,8% Alc.). Met zijn donkere, robijnrode kleur is het ook het authentieke bier van de kerstman, Santa. In zijn schitterende jubileumfles van 75cl zal de Gordon Xmas dit jaar meer dan ooit onder de kerstboom en op de feestelijkste tafels te vinden zijn. Hét bier voor de kerstperiode is zeer vol van smaak en heeft een stevige body. Al vanaf de eerste slok komt de soepele consistentie helemaal tot recht. De enigszins verfijnde houtsmaak verzoent zich loyaal met zoete accenten zonder elkaars smaakterritorium te verstoren.

Gordon Xmas is dit jaar beschikbaar in flessen van 75cl en in packs van vier 33cl-flesjes, uiteraard altijd met de vertrouwde sneeuwvlokjeskraag. Kijk ook uit naar de schitterende feestelijke Gordon Xmas-geschenkverpakking met daarin het exclusieve glas met het silhouet van de distel (een knipoog naar de Schotse roots) en vier 33cl-flesjes. Verkrijgbaar bij de beste drankenhandelaars.

www.anthonymartin.be