Duvel Moortgat en Bartel Van Riet lanceren samen nieuw speciaalbier ‘Boom

vrijdag 26 mei 2023 —

Bartel van Riet uit Grobbendonk heeft samen met brouwerij Duvel Moortgat een eigen bier gebrouwen met de naam Boom. Bartel van Riet is vooral bekend van TV-programma's over tuinieren en de natuur en die passie wou hij ook in z'n bier steken. Daarom gaat Duvel Moortgat met de opbrengst van het bier bomen aanplanten. Hoe meer er dus gedronken wordt, hoe meer bomen er geplant kunnen worden

“Bomen zijn zó belangrijk. En nu combineren we 2 van mijn passies in een zalig project: bier én bomen. Zo drinken we samen voor een bos”, aldus Bartel van Riet. Vlaanderens groenste dook de afgelopen maanden regelmatig de microbrouwerij in Puurs in met brouwer Sam De Belder.

Het resultaat: ‘Boom’. Een blond lichttroebel bier van 5,5% en een heerlijke doordrinkbaarheid. En die doordrinkbaarheid is belangrijk. Want met ‘Boom’ dragen we samen ons steentje bij aan nog meer duvelse boomplantprojecten.

Bartel is al jaren een rasechte Duvelfan. “In de hof werken en nadien een Duveltje opentrekken met de zon op je bol, beter wordt het toch niet. Ik ben dan ook heel tevreden dat ik weer mag samenwerken met Duvel Moortgat. En al zeg ik het zelf: het resultaat mag er zijn. Én gesmaakt worden.”

Bartel en Sam lieten niets aan het toeval over. Want deze ‘Boom’ moest gaan boomen. “Met 5,5% is het een ideale doordrinker. We maakten gebruik van Chinook en Mosaic hoppen. Waardoor je een toegankelijk en subtiel fruitig bier kreeg”, aldus brouwmeester Sam.

www.duvel.com