Groot dorpsfeest markeerde start van viering ‘165 jaar Brouwerij Cornelissen’

vrijdag 17 mei 2024 —

Op 16 mei gaf brouwerij Cornelissen met een groots dorpsfeest het startschot van haar 165-jarig jubileum.

De schuur op het Itterplein, die na een grondige renovatie werd omgevormd tot een ‘weersonafhankelijke’ eventlocatie, is gisteren ingehuldigd. Jef Cornelissen Jr (43), CEO van de gelijknamige Limburgse familiebrouwerij, heeft van de gelegenheid ook gebruik gemaakt om een lokale schutterij, die al bijna 100 jaar klant is, in de bloemetjes te zetten. “In het archief van de brouwerij hebben wij namelijk een factuur uit 1934 teruggevonden voor de levering van 100 kratten PAX Pils”, legt Jef Cornelissen uit. “Zo’n exceptionele klantentrouw mag gevierd worden!”

Brouwerij Cornelissen startte haar activiteiten in Opitter in 1959. In 2014 kwam met Jef Cornelissen Jr de zesde generatie aan het roer. Hij investeerde al voor meer dan 3,5 miljoen euro in de modernisering van gebouwen, nieuwe machines en mensen. Vanaf dit jaar wordt ook op toeristisch vlak een versnelling hoger geschakeld. De apotheose van het feestjaar is namelijk de inhuldiging van het nieuwe bezoekerscentrum in december.

Authenticiteit is heel belangrijk in de Opitterse brouwerij. De gist waarmee de Cornelissen-bieren worden gemaakt, wordt ter plaatse nog steeds zelf gekweekt vertrekkende van de originele oerstam. Ook het hoogkwalitatief water, dat vanop een diepte van 160 meter uit de Ittervallei wordt opgepompt, speelt een essentiële rol.

De jaarlijkse productie bedraagt ca. 35 000 hectoliter. Het assortiment van brouwerij Cornelissen telt zes strategische biermerkenfamilies: Herkenrode (Cister, Noctis en Vesper), Limburgse Witte, King Mule IPA, Kriekenbieren, Sint-Gummarus en de kwaliteitspilsen PAX Pils en Ops-Ale.

Bij Cornelissen zijn op dit ogenblik 30 medewerkers aan de slag. Met de ingebruikname van het belevingscentrum zullen er vier arbeidsplaatsen bijkomen.

www.brouwerijcornelissen.be