Brouwerij Cornelissen viert 165ste verjaardag met de realisatie van een nieuw bezoekerscentrum

vrijdag 29 maart 2024 —

De Limburgse familiebrouwerij Cornelissen blaast dit jaar 165 kaarsjes uit. Eigenlijk maakt de familie Cornelissen al bier sinds de eerste helft van de jaren 1800, maar sinds 1859 doet ze dat in het dorp Opitter. De voorbije jaren investeerde eigenaar en CEO Jef Cornelissen Jr (43) al voor meer dan 3,5 miljoen euro in gebouwen, machines en mensen. Ook op toeristisch vlak wordt een versnelling hoger geschakeld. Zo wordt op 16 mei 2024 de bierbelevingstuin officieel ingehuldigd en gaan eind dit jaar de deuren van het nieuwe bezoekerscentrum open. De totale investering in het toerismeproject bedraagt ruim 350 000 euro. De financiering ervan gebeurt met eigen middelen aangevuld door relancesteun van Toerisme Vlaanderen.

Op dit ogenblik zijn er volop werken aan de gang, want de aanpalende, oude schuur zal bij de tuin worden betrokken. “Op die manier wordt ongeacht de weersomstandigheden een veelzijdige locatie gecreëerd waar bezoekers kunnen genieten van een aangename en authentieke bierbeleving. De uitbating van de tuin wordt toevertrouwd aan een ondernemend koppel waarmee een structureel partnership werd aangegaan. De officiële opening van de tuin is voorzien op 16/5. Enige symboliek voor het 165-jarig jubileum is daar niet vreemd aan”, glimlacht Jef Cornelissen Jr.

Maar de apotheose van dit feestjaar wordt ongetwijfeld de opening van het gloednieuwe bezoekerscentrum in december. “Met dit project gaan wij een innovatieve ervaring aan de reeds bestaande beleving toevoegen, waarbij het brouwen van en de liefde voor de bieren van Opitter centraal zullen staan”, zegt de brouwerstelg. “Een deel van de oude brouwerij wordt samen met de tuin en de gerenoveerde schuur omgevormd tot één groot geheel, waar men alles zal kunnen te weten komen over de boeiende geschiedenis van onze familiebrouwerij.”

Bij Cornelissen zijn op dit ogenblik 30 medewerkers aan de slag. Dankzij de ingebruikname van het belevingscentrum zullen er vier arbeidsplaatsen bijkomen.

Brouwerij Cornelissen werd opgericht in 1859. Toen heette het bedrijf nog Brouwerij Sint-Jozef. Op dit ogenblik is met Jef Cornelissen Jr. aan de roerstok de zesde generatie aan zet.

De jaarlijkse productie bedraagt ca. 35 000 hectoliter. Het assortiment van brouwerij Cornelissen telt zes strategische biermerkenfamilies: Herkenrode (Cister, Noctis en Vesper), Limburgse Witte, King Mule IPA, Kriekenbieren, Sint-Gummarus en de kwaliteitspilsen PAX Pils en Ops-Ale.

www.brouwerijcornelissen.be