Cristal-tankbier populairder dan ooit: geserveerd in 67% meer Belgische horecazaken op één jaar tijd

vrijdag 14 juni 2024 —

Alken-Maes, het bedrijf achter pils bier Cristal, had in maart 2024 liefst 67% meer Belgische horeca-uitbaters in zijn portefeuille die tankbier serveerden dan in maart 2023. Waarom zowel consumenten als horeca-uitbaters dol zijn op tankbier?

Expert Jan Deveux, verantwoordelijk voor de installatie en het onderhoud van tapinstallaties bij Cristal, licht toe, nu het eindelijk opnieuw terrasjesweer is.

Voor alle duidelijkheid: Cristal in tank is bezig met een opmars in horecazaken, maar al langer gangbaar op evenementen. “We serveren Cristal tankbier al een tijdje op grotere festivals, waar het niet eenvoudig is om alle festivalgangers tijdig en kwalitatief te bedienen met vaten alleen,” vertelt Jan Deveux, Customer Technical Services Manager bij Cristal. De grootste vaten bevatten namelijk 50 liter bier, terwijl er tot liefst 1.000 liter bier in één tank kan.

“Ten eerste is tankbier enorm vers, want het wordt ‘s nachts afgetapt in de brouwerij en ’s ochtends rechtstreeks naar de horecazaak gebracht. Daarnaast blijft tankbier perfect gekoeld vanaf de brouwerij tot in het glas. We transporteren het in een geïsoleerde tankwagen en zorgen ervoor dat onze pils in de horecazaak zelf ook 24/7 wordt gekoeld. We zorgen er niet enkel voor dat we de tank in de horecazaak perfect kunnen koelen, maar omringen de bierleiding tussen de tank en de tap ook volledig met gekoeld water. Dit dankzij onze unieke "coolflowtechnologie", een innovatief huzarenstukje. Ten slotte heeft tankbier geen extra CO² meer nodig, wat wel noodzakelijk is om vaten te kunnen tappen. Zo heb je bij tankbier in het algemeen een nog betere doordrinkbaarheid en een minder opgeblazen gevoel. Niet alleen op het moment zelf, maar zelfs de dag erna.” aldus Jan Deveux. 

www.alken-maes.be