Gouden Carolus Blaasveld Broek haalt prestigieuze World Whiskies Award binnen

vrijdag 21 april 2023 —

Gouden Carolus Blaasveld Broek van de Mechelse brouwerij Het Anker werd uitgeroepen tot ‘Best Belgian Single Malt’ op de World Whiskies Awards 2023 en volgt hiermee Gouden Carolus Single Malt op dewelke deze prijs in 2020 in ontvangst mocht nemen.

De competitie wordt sinds 2015 georganiseerd en bekroont de beste whisky’s ter wereld doorheen internationaal erkende stijlen.

“Wegens een sterke meerverkoop werd er reeds begin dit jaar beslist om Blaasveld Broek als vaste waarde op te nemen in het Gouden Carolus whisky assortiment.“ aldus William Leclef van Het Anker. “Hierdoor trokken we het volume van de fles op naar 70cl en kreeg het etui een up to date design. Deze award is dus een mooie erkenning van ons vakmanschap en een geweldige bekroning van de creativiteit en het harde werk dat onze medewerkers elke dag hierin steken.”

De naam ‘Blaasveld Broek’ verwijst naar het prachtig natuurgebied Het Broek naast Stokerij De Molenberg in Blaasveld waar er eeuwenlang turf (gedroogd veen) werd gewonnen. De whisky wordt gedistilleerd uit een speciaal samengesteld brouwsel met geturfde gerstemout. Dit geeft aan deze geelgouden whisky een zacht gerookte toets, in combinatie met volmondige aroma’s van eikenhout en vanille.

Gouden Carolus Blaasveld vind je terug in de brouwerijwinkel van Het Anker, bij de betere drankenhandelaar of slijter.

www.hetanker.be