SPA Fountain

vrijdag 26 april 2024 —

Met zijn nieuwe SPA Fountain wil Spadel 25 % van de Belgische markt van waterfonteinen veroveren.

De Spadel Groep innoveert opnieuw op de Belgische markt met de lancering van de SPA Fountain, een waterfontein die gemakkelijk kan worden geïntegreerd in elke kantoorruimte. Dit toestel met innovatief design werkt met 10-liter Eco Packs van SPA Reine. Deze milieuvriendelijkere verpakking, die al erg populair is bij particuliere consumenten, heeft het grote voordeel dat gebruikers verzekerd zijn van vers, zuiver water van goede kwaliteit. Spadel heeft de ambitie om in de komende jaren met SPA Fountain 25 % van de Belgische markt van waterfonteinen voor kantoren te veroveren.  

Om gezondheidsredenen is het essentieel om regelmatig te hydrateren, vooral als je bijvoorbeeld sport of studeert. Maar op kantoor hebben we soms de neiging om wat minder water te drinken. Toch is het ook op het werk heel belangrijk voor de gezondheid van lichaam en geest om de hele dag door gehydrateerd te blijven. En natuurlijk is het nog beter als het zuiver water van goede kwaliteit is met sterke lokale wortels. Het is precies om aan deze behoefte te voldoen dat de Spadel Groep opnieuw innoveert op de Belgische markt met de lancering van de SPA Fountain, een waterkoelingstoestel dat werkt met 10-liter Eco Packs van SPA Reine.

SPA is het eerste grote watermerk dat de Belgische markt van waterfonteinen voor kantoren betreedt. Deze markt wordt al jaren gedomineerd door dezelfde historische spelers en is nu goed voor 49.000 geïnstalleerde toestellen en een volume van 30 miljoen liter per jaar. Door zijn activiteiten uit te breiden naar dit nieuwe marktsegment wil Spadel zich richten op professionele klanten die op zoek zijn naar zuiver water van goede kwaliteit waarvan de herkomst en de samenstelling gegarandeerd zijn.

De SPA Fountain is speciaal ontworpen voor Spadel en wordt geproduceerd in Europa. Dankzij het innovatieve ontwerp kan deze fontein worden geïntegreerd in elk kantoor of professionele ruimte. Hij is heel gemakkelijk te gebruiken omdat hij wordt gevoed met 10-liter Eco Packs van SPA Reine. Deze Eco Packs, die 100 % recycleerbaar zijn en onder het toestel kunnen worden bewaard, zijn een echte tijdsbesparing en efficiëntieverbetering voor bedrijven, omdat ze de retouren van lege producten niet meer hoeven te beheren. Deze verpakkingen hebben ook het voordeel dat ze al erg populair zijn bij particulieren: de 5L en 10L Eco Packs van SPA Reine waren goed voor een volume van meer dan 11 miljoen liter in 2023.

Met de lancering van de SPA Fountain innoveert Spadel niet alleen op het vlak van het product zelf. Het bedrijf introduceert ook een volledig nieuw prijsmodel op de Belgische markt van waterfonteinen voor kantoren. Het idee is eenvoudig: met SPA Fountain biedt Spadel een transparant tarief zonder langetermijnverbintenis, gebaseerd op het model van diensten zoals Netflix of Spotify. In plaats van te moeten investeren of een contract af te sluiten voor een jaar of langer, kunnen bedrijven die een SPA Fountain in hun kantoren willen installeren, elk toestel op een zeer flexibele manier huren voor 18,50 tot 25 euro per maand (exclusief verbruiksartikelen).

De bedoeling van Spadel is dat de drankenhandelaars de bedrijven gaan beleveren met het Ecopack 10L. Ze hebben de voorbije maanden gewerkt aan distributie en proberen geïnteresseerde bedrijven te koppelen aan een drankenhandelaar uit hun buurt.

Momenteel werkt Spadel ook nog aan de “where to buy” op de website zodat ze alle drankenhandelaars kunnen opnemen in deze tool.