Braupakt, het eerste collab beer van Sint-Bernardus beschikbaar!

vrijdag 12 april 2024 —

Sinds een klein decennium is Brouwerij St. Bernardus de officiële Belgische importeur van de bieren van Weihenstephan. Deze Duitse brouwerij bevindt zich in het Beieren gebied (Freising) en hanteert net zoals St. Bernardus een brouwfilosofie die zowel de nadruk legt op traditie als innovatie.

Weihenstephan werkte in 2018 samen met de Californische bierpioniers van Sierra Nevada en creëerde zo hun eigen eerste collab ooit, die ze ‘Braupakt’ titelden. Nu, zes jaar later, krijgt het ‘Braupakt’ verhaal een nieuw hoofdstuk dankzij de samenwerking met St. Bernardus.

Het idee achter deze samenwerking was om een gefilterd, sterk bier van hoge gisting te maken. De combinatie van twee brouwfilosofieën, elk met hun specifieke DNA, levert een volstrekt apart bier op. De grondstoffen brengen het beste uit beide landen: hop uit de streek van Poperinge, de unieke Weihenstephan gist, Beierse mout en water van Freising. Net zoals alle andere Duitse bieren, werd het bier gebrouwen volgens het ‘Reinheitsgebot’.

Braupakt 2024 resulteert in een blond, sterk bier van hoge gisting (6,5% alc.vol.) met een diepgouden kleur, een uitgesproken fruitig profiel en karakteristieke gisttoets. Het bolvormige glas typeert het Belgisch karakter en laat de verschillende aroma’s goed tot hun recht komen. Een bijzonder elegant en stijlvol bier!

Het collab bier is beschikbaar in verschillende drankenhandels, geselecteerde horecazaken en uiteraard ook in de brouwerijwinkel te Watou.

www.sintbernardus.be