Gent gastheer van de vermaarde Brussels Beer Challenge

vrijdag 14 juni 2024 —

Dit jaar vindt de prestigieuze Brussels Beer Challenge plaats in Gent, een stad bekend om haar historische charme en culturele rijkdom. Het evenement zal gehouden worden van 5 tot 7 november in de Sint-Pietersabdij, een locatie die de rijke culturele traditie van de regio onderstreept.

Gent, met haar levendige atmosfeer en historische bezienswaardigheden, biedt een prachtig decor voor deze vooraanstaande biercompetitie. De stad is trots op haar vermogen om zowel traditie als innovatie te omarmen, waardoor het de perfecte gaststad is voor de Brussels Beer Challenge. We hopen vooral dat het het ideale kader vormt om de professionele jury van de competitie wijze beslissingen te laten nemen, maar tegelijk toch ook wat (bier)leute te mogen beleven.

De stad kent ook een geweldige biercultuur met brouwerijen als Brouwerij Huyghe & Artevelde Stadsbrouwerij, Stadsbrouwerij Gruut, Dok Brewing Company, Stroom, Beerselect, ... en de ontelbare cafés.

Dit jaar beloven we een uitzonderlijke ervaring. De wedstrijd zal niet alleen een showcase zijn van de beste bieren van over de hele wereld, maar ook van de rijke biercultuur die Gent en België te bieden heeft.

De Brussels Beer Challenge is de eerste brouwwedstrijd in België en is in 12 jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze ter wereld. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Belgische communicatiebedrijf BeComev, experts in bier en de organisatie van brouwerijevenementen

www.brusselsbeerchallenge.com