Ramon van Brouwerij Roman wint goud bij ’s werelds grootste competitie voor alcoholvrije dranken

vrijdag 31 mei 2024 —

De ‘World Alcohol-Free Awards’ - de grootste competitie voor alcoholvrije dranken ter wereld - heeft haar winnaars voor 2024 bekendgemaakt. Honderden alcoholvrije producten, variërend van wijnen, spirits en bieren tot aperitieven en cocktails, werden in Londen beoordeeld door panels van top-proevers. Brouwerij Roman is trots te melden dat het alcoholvrije bier, Ramon, op deze competitie een gouden medaille heeft gewonnen. In een volgende fase is Ramon bovendien verkozen tot de categoriewinnaar ‘bier’.

De World Alcohol-Free Awards richt zich op producten met een alcoholpercentage van 0,5% ABV of lager. Dit jaar werden 450 inzendingen uit 21 landen beoordeeld door gerenommeerde specialisten in alcoholvrije dranken uit zeven verschillende landen in Europa, Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Opgericht in 2022 is de World Alcohol-Free Awards in zijn tweede jaar snel gegroeid tot de grootste competitie voor alcoholvrije dranken ter wereld.

Ramon werd hoog gewaardeerd door de jury en kreeg de volgende lovende opmerkingen: "Heldergeel met een fijne mousse, deze ziet er net zo verleidelijk uit als hij smaakt. Een zoete fruitigheid leidt naar een graan/mout palet met middelmatige bitterheid en een aanhoudende afdronk. Gebalanceerd, droog en citrusachtig, een ander jurylid zei dat Ramon proeft als 'the first day of spring'.

‘Erkenning ontvangen is sowieso leuk’, vertellen Lode & Carlo Roman ‘maar deze specifieke waardering binnen het alcoholvrije segment is een mooie bevestiging van ons blijvend streven naar smaakvolle bieren, ook alcoholvrij. Vanaf de start hadden we met Ramon als doel om een verfrissend alternatief aan te bieden dat past bij iedere gelegenheid en we zijn dankbaar voor de beloning hiervoor. Ramon bevat dan wel geen alcohol, hij heeft wel het DNA mee van de Brouwerij: authentieke, lekkere bieren met zorg gebrouwen en zonder compromissen op kwaliteit. Alcoholvrije dranken groeien sterk in populariteit en we zijn fier dat we met het team van Brouwerij Roman een gesmaakt bier in deze markt kunnen zetten.’

Brouwerij Roman is de oudste familiebrouwerij in België. Huidige bestuurders Lode & Carlo Roman zijn de 14e generatie brouwers sinds het ontstaan van de brouwerij in 1545, dat zijn bijna 500 jaren vol liefde voor bier die resulteren in een gamma van smaakvolle, authentieke bieren. Mensen verbinden is onze missie en dit met respect voor het verleden, duurzaamheid als voorwaarde en de gedrevenheid om verwachtingen te overtreffen.

www.roman.be