Spadel blijft innoveren op het gebied van verpakkingen met de lancering van een 10 liter Eco Pack voor SPA Reine

vrijdag 23 juni 2023 —

Het 5 liter Eco Pack van SPA Reine, dat in mei 2022 door de groep Spadel werd gelanceerd, kent een groeiend succes bij de consumenten in de Benelux: in de eerste vier maanden van 2023 steeg de verkoop met 17% ten opzichte van de vier voorgaande maanden. Deze handige en bovendien groene verpakking beantwoordt duidelijk aan een behoefte van de consument en werd verkozen tot Product van het Jaar. Het bewijs: in een jaar tijd werden er bijna 2 miljoen 5 liter Eco Packs verkocht, waardoor Spadel zijn plastic voetafdruk met 167 ton kon verkleinen. Gesterkt door dit succes lanceert Spadel vandaag een 10 liter Eco Pack voor SPA Reine. De groep heeft ook beslist om deze nieuwe verpakking uit te breiden naar de Franse markt en lanceert in de komende weken een 5 liter Eco Pack van Wattwiller.

Op amper enkele maanden tijd wist het 5 liter Eco Pack met natuurlijk mineraalwater SPA Reine een volwaardige plaats te veroveren in de gewoontes van de consument, naast de plastic flessen en de glazen statiegeldflessen. Op een jaar tijd werden in de Benelux bijna 2 miljoen 5 liter Eco Packs verkocht. Dit succes zorgde er niet alleen voor dat consumenten terugkeerden naar het merk SPA Reine, maar trok ook een groot aantal nieuwe klanten aan.

Het 100% recycleerbare Eco Pack verleidt voornamelijk consumenten die belang hechten aan hun impact op het milieu. Deze nieuwe 5 literverpakking vermindert de hoeveelheid plastic met 65% per liter water in vergelijking met een pack van 6 plastic flessen. De koolstofvoetafdruk per liter ligt bijna 40% lager dan bij een kratje van 6 glazen statiegeldflessen. Zo kon Spadel in een jaar tijd zijn plastic voetafdruk met 167 ton verkleinen. Maar dat is niet de enige reden achter het succes van het Eco Pack. Deze verpakking met een kartonnen doos en een kraantje is niet alleen groener, maar ook handiger omdat ze perfect past in elke gezinskoelkast en heel gebruiksvriendelijk is.

Naar aanleiding van het succes van deze eerste lancering wil Spadel deze nieuwe generatie verpakkingen nu verder uitrollen. Eerst en vooral kondigt de groep de lancering aan van een Eco Pack van 10 liter voor Spa Reine, ideaal voor grotere gezinnen, maar ook voor hotels of bedrijven. Dankzij het Eco Pack van 10 liter kunnen zij nog makkelijker natuurlijk mineraalwater ter beschikking stellen van hun klanten en werknemers. Dit is trouwens een marktsegment waarin Spadel zijn inspanningen de komende maanden en jaren nog wil opvoeren, onder meer door het Eco Pack te combineren met een verdeler die speciaal voor professionele klanten werd ontwikkeld.

Het 10 liter Eco Pack zou ook milieubewuste consumenten moeten blijven verleiden. Deze nieuwe verpakking heeft immers een nog kleinere ecologische voetafdruk dan die van 5 liter, want ze levert een plasticreductie van 70% op tegenover een pack van zes flessen van 1,5 liter en van zelfs 76% tegenover een pack van zes flessen van 1 liter.

Het 10 liter Eco Pack zal tot eind 2023 eerst verkrijgbaar zijn in Colruyt-winkels. Het kan ook worden gevonden in brouwerijen en drankengroothandels, evenals in drink centers.

Na de consumenten in de Benelux te hebben overtuigd, verschijnt het Eco Pack de komende weken ook in de rekken van de Franse winkels. Het natuurlijke mineraalwater Wattwiller, een van de twee Franse merken van de groep Spadel, zal voortaan beschikbaar zijn als 5 liter Eco Pack. Dit is een belangrijke innovatie op de Franse markt, waarmee Wattwiller zich van de concurrentie zal kunnen onderscheiden en marktaandeel zal kunnen blijven winnen.

“Ik ben bijzonder verheugd over de succesvolle lancering van het Eco Pack, omdat het een voorbeeld is van hoe SPA Reine een voortrekker is die zichzelf voortdurend opnieuw uitvindt om zich aan te passen aan de veranderende verwachtingen van onze consumenten”, benadrukt Marc du Bois, CEO van de groep Spadel. “We zijn dus vastbesloten om op dezelfde weg voort te gaan, een weg die perfect aansluit bij het streven van de groep Spadel om een bedrijf te zijn met een positieve impact op de maatschappij en het milieu. Met de lancering van het 10 liter Eco Pack voor SPA Reine en de lancering van deze nieuwe verpakking op de Franse markt dankzij Wattwiller wil Spadel zijn voortrekkersrol op het gebied van duurzame verpakkingen en plasticreductie blijven spelen.”

www.spadel.com