Thrive, eerst sportbier ter wereld

vrijdag 7 oktober 2022 —

‘De derde helft’. Of nog beter: ‘de ereronde’. Na een sportieve prestatie  recupereren we maar al te graag in het gezelschap van vrienden én met een fris biertje. Niet het allerbeste idee om je dorst te lessen met alcohol, want het zorgt er onder andere voor dat je lichaam minder snel recupereert en net méér vocht afdrijft. “Na een stevige training klinken met maten met een shake of chocolademelk, geeft toch niet hetzelfde gevoel”, ondervond Laurens D’Hoore. En dus bedacht de Bruggeling Thrive, een gezond, non-alcoholisch herstelbier met proteïnen.

“Het is niet gewoon marketing. We hebben Thrive ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Leuven en het Vlaams Instituut voor Biotechnologie”, verklaart D’Hoore. “Daarnaast hebben we Thrive ook laten goedkeuren door enkele van de beste sportdiëtisten van België. Je krijgt dus een heerlijke smaak en echte nutritionele voordelen die wetenschappelijk bewezen zijn.

Thrive wordt gebrouwen met dezelfde natuurlijke ingrediënten als elk ander bier. Het enige wat we doen is proteïnen (10 g per 33 cl) toevoegen voor spierherstel en een speciaal gist gebruiken om de alcohol te vermijden. Het resultaat? Een lekker bier, want dat is precies wat het is.”

Thrive is een licht gehopte IPA. Het smaakprofiel is fruitig met tropische en citrustoetsen. Dit zorgt voor de ultieme verfrissing.

www.thrivebeer.com