OMER. Brut Nature - Limited Edition!

woensdag 23 november 2022 —

Sinds 17 november is OMER Brut Nature 2022 officieel verkrijgbaar bij de gespecialiseerde drankenhandels.

Brut Nature is een koperkleurig ‘Brut Style’ bier. De term Brut is oorspronkelijk afkomstig uit de Champagne-wereld en wordt gebruikt om droge champagnes aan te duiden. Brut Nature is een bier van hoge gisting, hergist op fles met een wilde gist. Deze wilde gist maakt Brut Nature ‘levendig’ en zorgt voor een aangenaam droog bier met een laag suikergehalte.

Brut Nature is een bier dat evolueert in de fles en kan tot 5 jaar bewaard worden. Door het gebruik van dry hopping met Belgische hop komt het fruitige en kruidige karakter van de 5 hopsoorten extra naar voor. Het resultaat is een droog, zacht bitter bier met een fijne nasmaak.

De verschillende gistingsstadia, hoge gisting en hergisting op fles met wilde gist vereisen een brouwproces van minimum 3 maanden.

Brut Nature werd slechts in beperkte oplage gebrouwen. Bestellingen worden opgenomen zolang de voorraad strekt. Brut Nature 2022 is identiek gebrouwen zoals de editie uit 2020 en 2021, met dezelfde karaktereigenschappen, smaken, aroma's en kleur.

www.omervanderghinste.be