Oekraïens bier Chernigivske binnenkort ook in België te koop

vrijdag 13 mei 2022 —

Chernigivske, het meest populaire biermerk van Oekraïne, is binnenkort ook te verkrijgen op de Belgische markt. Nadat het bier reeds gelanceerd werd in het Verenigd Koninkrijk, kunnen Belgen het bier in blik nu ook lokaal kopen in de winkels en verkrijgen in de horeca.

Alle winst van de verkoop wordt gedoneerd aan organisaties die humanitaire hulp verlenen in Oekraïne, waaronder Caritas International. In het kader van dit initiatief schenkt AB InBev minstens een bedrag van 5 miljoen euro aan hulporganisaties.

Het startschot van de afvullling van de eerste blikken vindt plaats op vrijdag 6 mei in de brouwerij van Leuven in aanwezigheid van de ambassadeur van Oekraïne, Oleh Shamshur.

Anna Rudenko, Marketing Director Chernigivske in Oekraïne, verhuisde vorige maand met een deel van haar familie naar België en leidt dit initiatief nu vanuit ons land.

Horeca, groothandel- en retailpartners die geïnteresseerd zijn in deelname aan het initiatief of consumenten die meer willen weten, kunnen surfen naar https://chernigivske.ua.

www.ab-inbev.be