Kwak krijgt officieel Belgische Hop Certificaat

vrijdag 7 oktober 2022 —

Voortaan krijgt Kwak het officieel ‘Belgische hop’ certificaat. Brouwerij Bosteels, deel van AB InBev, werkt al jaren samen met lokale hoptelers uit Poperinge en ziet die duurzame samenwerking nu verzilverd met een officieel certificaat. De brouwer heeft een strategie om steeds meer lokaal aan te kopen. In België werkt AB InBev al samen met 1908 Belgische ondernemingen, waarvan 1288 kleine en middelgrote bedrijven.

Vanaf november zal het hopcertificaat ook op de verpakking van alle Kwak varianten prijken. De oogst van de hop vindt deze week plaats en de verwerking ervan is volgende week gepland.

Kwak bier bestaat voornamelijk uit Belgische cascade aromahop met een uniek citrus/bloemig en grapefruitkarakter. Deze hop gedijt goed in Poperinge en past perfect bij het smaakprofiel van de Kwakbieren. De hopvariëteit van Amerikaanse oorsprong doet het heel goed in ons milde, maritieme zeeklimaat.

De hopteelt is niet zonder uitdagingen dit jaar. De droogte en extreme hitte hebben een grote impact op de ontwikkeling van de hop, waardoor er dit jaar bijna een halvering van de opbrengst is. De kwaliteit, daarentegen, is wel excellent. De Belgische, vochthoudende kleigrond en de robuustheid van de variëteit Cascade zorgen voor een eindproduct van topkwaliteit voor uw Kwak biertje.

www.ab-inbev.be