Jan Martens alleen aan het roer van Brouwerij Martens

maandag 19 september 2022 —

Bij de oudste brouwerij van Limburg, Martens uit Bocholt, heeft Jan Martens in alle discretie zijn broer Fons uitgekocht. Jan Martens is voortaan de grootste aandeelhouder en staat alleen aan het roer als CEO.

Fons Martens (62) nam eind juni ontslag als gedelegeerd bestuurder bij de nv Bochold. Dat is de holding boven de brouwerij, die vooral huismerken maakt voor grote winkelketens. Tegelijk kwam Danny Dresselaerts, tot 2020 de eerste niet-familiale CEO van de onderneming, als onafhankelijk bestuurder aan boord.

Achter de operatie schuilt een stevige aandeelhouderswissel. Fons was samen met zijn broer Jan (57) gedelegeerd bestuurder. Jan was de man van de techniek, Fons de verkoopdirecteur. Jan Martens verwierf via de bestuurderswissel het pakket aandelen van Fons Martens. Vóór de aandelenverschuiving controleerden de broers 87,5 procent van de aandelen. 12,5 procent van de aandelen is in handen van het investeringsfonds Far Eastern Group uit Taiwan. In het Belgisch Staatsblad verscheen nog geen akte over de aandelenverschuiving.

De brouwerij uit 1758 is het oudste familiebedrijf in de provincie Limburg. De brouwerij in Bocholt is de derde grootste van het land, na de twee brouwerijen van de brouwreus AB InBev in Leuven en Jupille. Martens is de tweede grootste brouwer in volume in België, met in Bocholt een productiecapaciteit van 4 miljoen hectoliter. De brouwerij maakt onder meer de gelijknamige pils en het zware blonde bier Sezoens.

Bron : trends