Hedonis Ambachtsbier opent nieuwe brouwerij in Brakel

maandag 19 september 2022 —

De Gentse brouwers van Hedonis Ambachtsbier, gekend van het bier Ouwen Duiker, openen na 7 jaar van gipsy brewing een eigen brouwerij in het hart van de Vlaamse Ardennen. Aan de voet van de Berendries wordt momenteel hard gewerkt aan ‘Brouwerij Hedonis’, die op zondag 11 september officieel de deuren opende.

“We zijn met Hedonis al enkele weken aan het verhuizen naar onze nieuwe locatie. De brouwzaal, gistingstanks en bottelarij kregen alvast hun plaatsje in ons magazijn, de aansluitingswerken zijn volop aan de gang”, vertelt Jasper, die verantwoordelijk is voor marketing en verkoop. “Een serieuze investering in deze moeilijke tijden, maar the only way is up. We wonnen recent nog enkele internationale awards met onze bieren en we geloven enorm in het potentieel ervan.“

“Hedonis is al actief sinds 2015, maar had nooit eerder een eigen brouwerij. Het brouwen deed ik al die jaren wel zelf, maar dan in andere brouwerijen.”, vult Leopold De Ketelaere aan. Hij is de brouwer en oprichter van Hedonis Ambachtsbier. “De eigen brouwinstallatie zal ook meer creatieve mogelijkheden bieden voor speciale bieren en limited editions, naast onze Ouwen Duiker die al langer gekend is.”

Vooral door de ligging, in het hart van de Vlaamse Ardennen en bovendien langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen, hoopt Hedonis ook een ontmoetingsplaats te worden voor fietsers en wandelaars in de streek.

Bij Hedonis worden 3 vaste bieren gebrouwen, aangevuld met seizoensbieren in zomer of winter. De belangrijkste bieren uit het gamma, zijn Ouwen Duiker, Suzanne, Excuse Me While I Kiss My Stout en Middenvakrijder. Brouwerij Hedonis zal de gebouwen delen met voedingsproducent Belfond, die culinaire bouillon en fonds maakt.

www.hedonis.be