Eén Jaar bezoekerscentrum voor Brouwerij Boon

vrijdag 7 oktober 2022 —

De Lembeekse Brouwerij Boon vierde op woensdag 5 oktober de eerste verjaardag van hun nieuw bezoekerscentrum. In hun bezoekerscentrum ontvingen ze tijdens het voorbije jaar zo’n 3000 bezoekers die een rondleiding met gids volgenden alsook iets kochten in de Biershop of een bezoekje brachten aan de BOON Bar. De maand oktober is ook de “Maand van de Lambiek” en brouwerij Boon organiseert enkele events in de brouwerij waaronder de derde editie van Kelderdagen op 28 en 29 oktober.

“Vorig jaar openden we de deuren van onze nieuwe Biershop en Boon Bar voor bezoekers, toen nog in volle corona.”, vertelt Karel Boon. “We hadden besloten onze brouwerij toegankelijker te maken voor toerisme, ondanks de pandemie. Intussen zijn er niet alleen terug Belgen op stap in België, maar ook terug buitenlanders. Vooral deze zomer merkten we de terugkomst van de buitenlandse bierliefhebbers.”

In totaal kwamen zo’n 3000 bezoekers langs om de brouwerij Boon en zijn lambiekbieren te ontdekken. “We zijn tevreden met dit eerste jaar. Maar we leggen de lat nog wat hoger volgend jaar. We hopen zonder pandemie te blijven en hopen aan de hand van samenwerkingen met toeristische organisaties en door het organiseren van events nog meer bierliefhebbers naar onze brouwerij te trekken om met hen onze biercultuur te delen.”

Tijdens de maand van de Lambiek organiseert de brouwerij enkele events ter plaatse, maar plaatst het ook Lambiek in de kijker in de horeca. De brouwerij organiseert voor het eerst het Lambiek Boon Weekend op 21, 22 en 23 oktober. Tijdens die drie dagen kan je in zo’n 15 gezellige cafés en twee winkels Lambiek Boon van het vat drinken of kopen aan een voordelig tarief. “We delen graag onze biercultuur met anderen. In deze cafés zal je een kruik lambiek van één liter kunnen bestellen aan een voordelig tarief met meerdere glazen om zo samen in goed gezelschap van onze Lambiek Boon te kunnen genieten.”, verduidelijkt Karel Boon.

De brouwerij Boon organiseert ook een proeverij van oude kriek bieren. Tijdens de proeverij, die begeleid wordt door Frank Boon en Chris Lauriers, kan je vijf oude kriek bieren proeven en ontdek je het gebruik van drie verschillende kriekenvariëteiten. De proeverij wordt georganiseerd in de brouwerij voor een beperkt aantal deelnemers. Op tijd inschrijven is de boodschap! Dit kan via de website van de brouwerij www.boon.be.

De Maand van de Lambiek wordt door de brouwerij met Kelderdagen 2022 afgesloten. Tijdens vrijdag 28 oktober en zaterdag 29 oktober telkens van 10u tot 19u brengt het bezoekerscentrum dan extra vintage bieren en speciale edities van Boon in de aandacht. Je kan ze kopen in de Biershop en proeven in de BOON Bar. Om de brouwzaal en foederzalen te bezoeken kan je je inschrijven voor een brouwerijbezoek via de website van de brouwerij www.boon.be. Via hun website zal de brouwerij ook de volledige bierlijst van specials en vintages aankondigen.

www.boon.be