Coronaproof 'Cornet Trail', 4e editie van Belgian Brewer Trails, strijkt neer in Steenhuffel

maandag 29 maart 2021 —

Omdat bewegen gezond is en genot goed is voor onze moraal, bundelen ondertussen al meer dan 9 Belgische Brouwers hun krachten en ontwikkelen ze in samenwerking met INTO Sport Events een nieuw trail concept: de Belgian Brewer Trails. De Cornet Trail is van 9 tot 25 april te gast in Steenhuffel, Londerzeel.

“De Belgian Brewer Trails biedt een antwoord op een ervaring die vele mensen het afgelopen jaar gemist hebben: een combinatie van ontdekken, proeven, beleven en bewegen. We zorgen voor een veilige, individuele sportieve aanpak met de ervaring van een sportevenement.”, aldus Yves Hellemans, bierliefhebber en zaakvoerder van INTO Sport Events.

Trailrunning is een vorm van hardlopen, waarbij de deelnemers offroad over smallere paadjes lopen. Een iets avontuurlijker concept dan de klassieke loopwedstrijd over asfalt, waarbij de focus voornamelijk ligt op snelle tijden. Het format biedt een heel andere beleving, waarbij connectie met de natuur centraal staat. Vergelijk het een beetje met wat mountainbike voor fietsen is.

Vanuit CORNET willen we mensen met elkaar verbinden, wat natuurlijk voor een uitdaging zorgt in deze tijden." zo vertelt Tom Robberechts – Marketing Manager van CORNET. "We willen daarom met onze deelname aan deze actie perspectief bieden aan de sportieve geesten & hen in contact brengen met ons prachtig bier! Om dit te onderstrepen hebben we ervoor gezorgd dat er ook over het domein van Kasteel Diepensteyn kan worden gelopen, waardoor de lopers in aanraking komen met de geschiedenis van CORNET.”

Er is een aanbod voor elk niveau. Drie routes van respectievelijk 6, 12 en 21 kilometer doorkruisen de gemeente en brengen je langs enkele prachtige stukjes natuur. De kers op de taart: het Run & Bike parcours voor knuffelcontacten & familieleden. Dit 21km lange parcours leg je in duo af, waarbij telkens iemand fietst en iemand loopt.

www.belgianbrewertrails.be