Coca-Cola en België, een love story van bijna 90 jaar

vrijdag 2 maart 2018 —

Belgen houden van Coca-Cola en Coca-Cola houdt van België. Zo simpel is dat. Door hun activiteiten op het vlak van productie, verdeling en verkoop verspreid over het land, hun innovatiecentrum in Anderlecht, de lonen en belastingen die ze hier betalen, zijn ze echt lokaal verankerd. Een overzicht in 9 cijfers.

1927: Het jaar waarin Coca-Cola voor het eerst in België verkrijgbaar was.

1931: Coca-Cola produceerde zijn drankje voor het eerst in België in 1931. Dan werd de eerste productielijn opgestart.

3: ze hebben 3 productievestigingen in België: in Antwerpen, Gent en Chaudfontaine. 70% van hun drankjes wordt lokaal geproduceerd. Daarnaast telt Coca-Cola ook 6 distributiecentra in Gent, Antwerpen, Hasselt, Heppignies, Chaudfontaine en Luxemburg en een technisch servicecenter voor koeltoestellen in Londerzeel.  

350: Het jaarlijks aantal innovaties van het innovatiecentrum in Anderlecht. Dat is een van de grootste innovatiecentra van de wereld. Tussen 2012 en 2017 deden ze er voor 8,6 miljoen euro aan investeringen specifiek voor de Belgische markt en met een duidelijke focus: een verlaging van het suikergehalte in de drankenportfolio en de lancering van suikervrije dranken.

2500: Meer dan 2500 collega’s in België. Dat komt neer op 27% van het totaal aantal medewerkers in de Belgische drankenindustrie. Elke job bij Coca-Cola zorgt voor 6 banen elders, waardoor het bedrijf rechtstreeks en onrechtstreeks werk geeft aan 16.900 mensen.

10,5 miljoen: consumpties per dag

1,6 miljard: De jaarlijkse bijdrage van de hele waardeketen van Coca-Cola aan de Belgische economie (in euro)

728 miljoen: Zoveel euro belastingen betalen ze samen met hun leveranciers en klanten jaarlijks

1/3: Een derde van de verkoopprijs van Coca-Cola producten gaat naar de overheden in België. Wanneer een fles Coca-Cola van 1,5L 1,5 euro kost, is daarvan 0,5 euro taksen.

Bron: www.cocacolabelgium.be