Werknemers AB InBev en buurtbewoners investeren mee in Luminus zonnepanelen op het dak van de Jupille brouwerij

vrijdag 8 oktober 2021 —

Op het dak van de Jupille brouwerij van AB InBev worden binnenkort de installatie van 2.111 zonnepanelen afgerond. Alle medewerkers van AB InBev en de inwoners van Jupille krijgen nu voorrang om mee te investeren in de zonnepanelen en van de opbrengsten te genieten. Dankzij de lokaal geproduceerde groene energie kan AB InBev nog eens ongeveer 20 miljoen 25cl flesjes Jupiler meer op zonne-energie brouwen. Medewerkers van AB InBev en een groot aantal bewoners zullen vanaf vandaag een uitnodiging krijgen om te investeren.

Op het dak van de Jupiler brouwerij in Jupille liggen al ruim 6.000 zonnepanelen. Daar komen er nog eens 2.111 zonnepanelen bij. Deze zullen jaarlijks 767.000 kWh groene energie produceren. De opgewekte stroom zal volledig door de brouwerij zelf verbruikt worden. Zij kunnen hiermee nog eens ongeveer 20 miljoen 25 cl flesjes Jupiler extra per jaar op groene wijze brouwen. Dauvister, dochteronderneming van Luminus, staat in voor de plaatsing en de inwerkstelling van de nieuwe zonne-installatie.

Medewerkers van AB InBev en buurtbewoners kunnen mee investeren via een systeem van crowdlending via Mozzeno, een lening van 60 maanden waarop ze een gemiddeld bruto rendement van 3% krijgen. Het geïnvesteerde bedrag wordt maandelijks progressief met rente terugbetaald. Investeren kan vanaf 250 euro met een maximum van 4000 euro. De AB InBev-medewerkers en buurtbewoners krijgen gedurende één maand voorrang. Daarna wordt de crowdlending opengezet voor het grote publiek.

Bron: www.ab-inbev.be