Mobiliteitsplan Brussel: FEBED ontvangen op het stadhuis

maandag 4 april 2022 —

Midden augustus treedt het nieuwe mobiliteitsplan voor de Brusselse Vijfhoek in werking. De Brusselse Vijfhoek bestrijkt het gebied gelegen tussen de kleine ring en het kanaal. Het mobiliteitsplan voor de Brusselse Vijfhoek is een onderdeel van het mobiliteitsplan van het Brussels Gewest dat de naam Good Move meekreeg.

Op dinsdag 29 maart had FEBED een onderhoud met schepen Bart Dhondt van Stad Brussel die bevoegd is voor Mobiliteit en Openbare Werken.

Het was een positieve bijeenkomst. De schepen staat open voor suggesties om het circulatieplan te verbeteren en zal de knelpunten onderzoeken en proberen die weg te werken.

De leden die leveren in de Brusselse Vijfhoek zullen hiervoor gecontacteerd worden.

Hierbij wat meer uitleg over het Good Move project.

Op 16 augustus 2022 wordt een nieuw circulatieschema ingevoerd in de Vijfhoek, het stadscentrum van Brussel. Dat nieuwe circulatieschema is de lokale uitvoering van Good Move, het mobiliteitsplan van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Met een aantal specifieke ingrepen zorgt de Stad Brussel ervoor dat u met de auto of bestelwagen sneller op uw bestemming geraakt. Dat gebeurt door het transitverkeer uit de handels- en woonwijken te halen en te begeleiden via de kleine ring.

Bezoekers van de Vijfhoek worden via bestemmingslussen naar de dichtstbijzijnde parking geleid. Daarnaast worden verplaatsingen te voet, met de fiets en het openbaar vervoer binnen de Vijfhoek gestimuleerd.