Meteen prijs voor Cristal XTRA op European Beer Challenge

woensdag 25 mei 2022 —

Feest in de Alkense brouwerij: Cristal XTRA haalt na de lancering in februari al meteen een eerste mooie onderscheiding binnen. Op de European Beer Challenge in Londen kaapte het bier de gouden medaille weg in de categorie Bohemian Pilsner. Ook Cristal won eremetaal met brons in de categorie Czech Pilsner.

“Deze prijzen zijn het bewijs dat onze sterke focus op kwaliteit zijn vruchten afwerpt,” aldus brouwer Jeroen Dehaese. “Met ons Cristal Collectief, zeg maar alle collega’s en ambassadeurs die bijdragen tot het succes van Cristal, leggen we de lat voor onszelf elke dag iets hoger. Dat onze Cristal XTRA meteen wordt opgemerkt is bewijs dat onze pils, gebrouwen met een unieke blend van drie granen, in de smaak valt en dat er echt wel ruimte is voor extra smaaksensatie in pils. Dit motiveert ons om nog meer in te zetten op lokale samenwerkingen en duurzame productie.”

De European Beer Challenge was voor Alken Maes bijzonder succesvol: de brouwers verzamelden namelijk niet minder dan acht onderscheidingen. Naast Cristal en Cristal XTRA behaalde de Mort Subite Kriek Lambic dubbel goud in de categorie Fruit en bevestigt daarmee zijn uitstekende kwaliteit als beste kriek ter wereld op de World Beer Awards 2020.

Ook Affligem Blond (Abbey Style Blond), Affligem Blond 0.0% (Alcohol Free Beer) en Affligem Tripel (Tripel) nemen een gouden plak mee naar huis. Daarnaast was er zilver voor Maes in de categorie International Style Pilsner en voor Hapkin in de categorie Belgian Blonde Ale.

De European Beer Challenge wordt jaarlijks in Londen gehouden en is een van de meest toonaangevende internationale bierwedstrijden. Bieren van overal ter wereld worden door biersommeliers blind geproefd om vervolgens per stijl en categorie de winnaars aan te duiden.