Lino, het nieuw bier van Brouwerij Dilewyns

maandag 29 maart 2021 —

Brouwerij Dilewyns, beter bekend van de Vicarisbieren uit Dendermonde, mag zich vanaf nu trotse drager van het Unizo Authenticiteitslabel ‘Handmade In Belgium’ noemen.

Een mooie erkenning na 10 jaar streven naar topkwaliteit als artisanale brouwerij.

Dankzij het authenticiteitslabel Handmade in Belgium (HIB), uitgereikt door UNIZO, krijgt de consument de garantie dat het product ambachtelijk en met liefde gemaakt is. Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Een jury van ondernemers en experts kent dit label toe.

De brouwerij is fier op deze erkenning en wil zich mee inzetten voor de promotie van Belgische kwaliteitsproducten. Want lokaal kopen is meer dan ooit belangrijk!

In 2020 lanceerde de brouwerij een feestbier ter ere van het 10-jarig bestaan van de brouwerij. Een uniek blond bier van 6,5° op basis van zelfgeteeld vlas. De Vlasnijverheid is een vergeten ambacht die de brouwerij hiermee opnieuw tot leven brengt. Het bier was een schot in de roos!

Omdat het zo gesmaakt wordt door de consument én om het HIB-label te vieren heeft de brouwerij beslist om dit bier toe te voegen aan het Vicaris assortiment, onder de naam LINO. Een frisse naam die vlas in een nieuw jasje steekt.

Lino is Italiaans voor vlas, wat een knipoog is naar de herkomst van de brouwinstallatie, net zoals bij Quinto, die in 2011 op de markt kwam.

Lino is verkrijgbaar bij de lokale handelaar of op de Vicaris webshop vanaf 24 maart.

www.vicaris.be