Een bier voor de 40e verjaardag van LA Chouffe

maandag 4 april 2022 —

De brouwerij van Achouffe viert haar veertigste verjaardag. Ter gelegenheid van deze verjaardag werd zopas een bier in beperkte oplage, Chouffe 40, voorgesteld.

LA CHOUFFE laat in de mond toetsen van citrusvruchten vrijkomen. De verfrissende en aangenaam kruidige smaak houdt het bier luchtig. Dit goudkleurige bier met 8° alcohol en een licht hoppige smaak wist in de loop der jaren bierliefhebbers uit de hele wereld te verleiden. De unieke smaak werd trouwens al talloze keren bekroond.

LA Chouffe 40 is 5,6%. Het werd op 22 maart overhandigd door de managers van de in Houffalize gevestigde brouwerij. "Dit bier werd gebrouwen in een beperkte oplage. Het is sinds eind maart verkrijgbaar in geselecteerde horecagelegenheden en drankenhandelaars", legt Achouffe uit. Deze lancering is geen toeval, evenmin als de naam van dit nieuwe bier. Beide maken deel uit van het jubileum van de brouwerij. "De geschiedenis van Chouffe begon aan het eind van de jaren zeventig. In die tijd hebben Chris Bauweraerts en Pierre Gobron, twee zwagers met een passie voor bier, hun eigen brouwsel gecreëerd in hun garage, in het hart van de Vallée des Fées in Achouffe."

Van test tot test, de droom van de twee zwagers werd werkelijkheid. "In hun garage en met een budget van minder dan 5.000 euro brachten zij op 27 augustus 1982 hun eigen bier op de markt. Chouffe werd geboren. Het bier was zo'n succes dat de 49 liter bier die ze toen hadden gebrouwen in een mum van tijd waren uitverkocht."

Tien jaar later, na de aankoop van een boerderij om hun apparatuur onder te brengen, produceren ze al 5.000 hectoliter per jaar. Het gamma wordt uitgebreid: van Mc Chouffe naar Cherry Chouffe, via Chouffe Soleil en N'Ice Chouffe. "In 2022 zijn de Chouffe-bieren, die deel zijn gaan uitmaken van de groep van familiebrouwerijen Duvel-Moortgat, aanwezig in meer dan 50 landen over de hele wereld, heeft het bier talrijke internationale prijzen gewonnen en is Chouffe het absolute nummer één van de Ardense bieren.

www.chouffe40.com