Drie reuzenflessen HORAL Megablend 2021 worden in de V.S. geveild voor het goede doel

woensdag 8 december 2021 —

De 10e editie van Brews for New Avenues heeft zojuist plaatsgevonden in Portland, Oregon, VS. Dit evenement is door de jaren heen uitgegroeid tot de grootste bierveiling ter wereld. Op 20 november worden ook drie HORAL Megablend 2021 jeroboams verkocht aan de hoogste bieders. De opbrengst van deze unieke 3-literflessen gaat integraal naar hulpprogramma's voor jonge mensen in nood in zowel België als de Verenigde Staten.

Deze veiling kan in bierliefhebberskringen rekenen op heel wat sympathie. “Verschillende Belgische brouwers dragen al jaren hun steentje bij door zeldzame flessen te doneren die per opbod verkocht worden voor het goede doel. Voor het eerst doet ook de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren mee”, legt HORAL-voorzitter Gert Christiaens uit.

Sinds 2009 wordt naar aanleiding van iedere Toer de Geuze een speciale Oude Geuze gebotteld, die de HORAL Megablend wordt genoemd. De Megablend 2021 is de eerste in de rij waar alle lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen die lid zijn van de Hoge Raad aan meewerkten.

Gert Christaens: “Naast de klassieke flessen van 75 cl hebben we ook 20 jeroboams met de hand afgevuld ter ondersteuning van goede doelen. Drie daarvan werden deze zomer overzee gestuurd. We hopen dat deze imposante flessen een aardige duit in het zakje zullen doen.”

50% van de opbrengst is ten voordele van het daklozenproject van de Amerikaanse non-profitorganisatie New Avenues for Youth. De andere helft gaat naar Het Opvanghuis Brussel, een vzw die transitopvang en multidisciplinaire ondersteuning biedt aan LGBTQI+ jongeren die te maken hebben met een gezinsbreuk of die aan hun lot worden overgelaten.

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) verenigt het merendeel van de lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen van Vlaams- en Waals-Brabant. Tien producenten zijn lid van de Hoge Raad: Boon, De Oude Cam, De Troch, Hanssens, Lambiek Fabriek, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin en Timmermans. Het hoofddoel van de vereniging is de promotie en de bescherming van ambachtelijke lambiekbieren, in het bijzonder Oude Geuze en Oude Kriek.

www.horal.be