Cristal Alken wordt voortaan nationaal op de kaart gezet

vrijdag 9 juni 2017 —

Veel mensen kénnen Cristal wel - het is tenslotte de eerste pils die in België werd gebrouwen -, maar tenzij je in Limburg woont, is de kans groot dat je het nog niet vaak hebt gedronken. Dat wil Alken-Maes veranderen want in blinde bierproeverijen wordt Cristal vaak naar voren geschoven als lekkerste pils en vorig jaar werd het bier op de World Beer Awards ook officieel benoemd tot beste pils in Tsjechische stijl ter wereld.

Wat Cristal onderscheidt van andere pilsen op de markt, is zijn hoppig karakter met een crispy toets en een aangename licht bittere smaak die voortkomt uit het gebruik van een genereuze portie hop. Dat is eigen aan de Tsjechische stijl, in de bierwereld beschouwd als de meest authentieke pils-stijl. Cristal is dorstlessend met een krachtige, verfrissende afdronk. Een vlot doordrinkbare, toegankelijke pils, zonder compleet complexloos te zijn.

Om de nationale lancering te ondersteunen, wordt Cristal in het nieuw gestopt met een nieuw etiket, een nieuw logo en een nieuw glas. Verder stijgt het alcoholgehalte van 4,8% naar 5,0%. Volgens het bedrijf zal dat laatste echter niets wijzigen aan de smaak.

www.alken-maes.be