Cornet Smoked de nieuwste telg van Brouwerij De Hoorn

vrijdag 2 oktober 2020 —

Met het ‘gerookte’ blonde bier Cornet Smoked brengt Swinkels Family Brewers een unieke beleving naar de biercategorie. Zo hoopt de brouwer ook de horeca een hart onder de riem te steken in moeilijke coronatijden.

Na de succesvolle lancering van - Cornet - in 2014 lanceren de brouwers van Brouwerij De Hoorn - Cornet Smoked - een uniek blond Belgisch bier dat door toevoeging van gerookte eikenhouten snippers tijdens het brouwen een subtiel ‘smoked’ karakter in geur en smaak bekomt. Meer dan ooit staan bierliefhebbers open voor innovatie en vernieuwing. Daarom investeert de brouwerij, ondanks dat Covid-19 de brouwerij- en horecasector recht in het hart treft, in deze lancering en wil ze extra beleving in de horeca brengen.

Bij het brouwersteam van Brouwerij De Hoorn zit innoveren en experimenteren in de genen. In 2014 leidde het experimenteren met vers getoast eikenhout als bieringrediënt tot Cornet. Deze innovatie in de categorie van ‘sterk blond bier’ werd een schot in de roos. Cornet is in België en Nederland één van de meest succesvolle bierintroducties van de laatste jaren. Op zes jaar tijd kende Cornet een steile opmars in horeca en retail.

Op basis van eigen inzichten én reacties van Cornet-consumenten ontstond de idee om een extra smaakbeleving aan hun Cornet toe te voegen. Het creëren van Cornet Smoked nam meer dan een jaar ontwikkeling in beslag. Het resultaat is een sterk blond Belgisch bier (8,5% vol/alc) met een subtiele ‘smoked’ toets.

Brouwmeester Stijn Bundervoet: “Het heeft alles van het krachtige en toch zachte karakter van Cornet maar door de subtiele rokerige toets krijgt de smaak meer diepgang. De complexiteit en extra aroma’s worden verkregen door het toevoegen van gerookte eikenhouten snippers en een dosis geturfde mout tijdens het brouwen.”

Net zoals bij Cornet streven de brouwers bij het brouwen van Cornet Smoked naar een bier dat mooi gebalanceerd is, het is fruitig, rijk, rond en verwarmend, de extra ingrediënten in het brouwproces zorgen voor een bijzondere smaakbeleving zonder dat het de vriendelijke zachte afdronk verliest. Het bier komt begin oktober als Limited Edition in flesjes van 33 cl. op de Belgische en Nederlandse markt.

Tom Robberechts, marketing manager Cornet: “Met Cornet Smoked gaan we nog een stapje verder dan alleen het kelkglas met iconische masker in de hoge voet. Het bier zal in een geselecteerd aantal horecazaken met een ‘serving ritual’ worden geserveerd. Het glas wordt, voor het inschenken, aan de hand van een ‘smoke gun’ gevuld met extra rook waardoor het ‘smoked’ karakter wordt versterkt en extra aroma’s worden toegevoegd, een prikkeling voor smaak- en geurzin en niettemin zorgt deze unieke ‘perfect serve’ voor een ongeziene extra beleving in de wereld van het bier.”

Download HIER de Cornet Smoked Perfect Serve Movie