Brown-Forman (Jack Daniel’s) opent zijn eigen Belux-filiaal

donderdag 3 maart 2022 —

Het Amerikaanse familiebedrijf Brown-Forman heeft voor zijn Belgisch-Luxemburgse markt een eigen filiaal (distributie- en marketingstructuur) opgericht, die in Brussel is gevestigd. Het beheer ervan is toevertrouwd aan Christophe Courboin. Sterproduct Jack Daniel's whisky werd tot nu toe verdeeld door Bacardi-Martini

Brown-Forman, gevestigd in Kentucky en opgericht in 1870, heeft een vrij beperkt gamma merken. Naast de beroemde whisky, heeft het merk onder meer de bourbon Woodford Reserve, de wodka Finlandia, de tequila’s Herradura en El Jimador, en Californische mousserende wijnen (Korbel). Het bedrijf, dat de achtste grootste speler is op het gebied van sterkedranken, heeft weinig referenties, maar zes van zijn merken overschrijden een miljoen kisten (van 9 liter).

Voor de Belgisch-Luxemburgse markt zijn er teams die zich bezighouden met de retail en de wijnhandel/groothandel/horeca. Brown-Forman is met Jack Daniel's het derde meest verkochte merk in de whiskyfamilie in België/Luxemburg en het eerste wat merkbekendheid betreft.

"Wij willen dit merk verder ontwikkelen, niet alleen met zijn historische, originele kwaliteit (Old N0 7), maar ook met zijn variaties zoals Jack Honey, Gentleman Jack en met een nieuw product dat binnenkort op de markt komt: Jack Apple", legt Brusselaar Christophe Courboin uit. Dit nieuwe filiaal  kwam tot stand nadat het contract tussen Brown-Forman en Bacardi-Martini in België na 25 jaar afliep. Het doel is uiteraard om de groei op de Belux-markt te versnellen. Mogelijk kan dit ook zorgen voor de introductie van merken die nog niet in België verdeeld werden, zoals de twee Tequila-merken van de groep, die steeds meer trendy worden.

In de retail wordt het merk Jack Daniel's verkocht door de belangrijkste distributeurs, met uitzondering van de hart discounters. Gentleman Jack en Single Barrel zijn voorbehouden voor het traditionele circuit. In de whiskywereld heeft dit merk de afgelopen jaren de sterkste groei in de categorie van sterkedranken laten zien. Jack Daniel's wordt geproduceerd in een van de grootste distilleerderijen ter wereld met 74 kelders en 1,6 miljoen witte eiken vaten. Het ligt in een klein dorp, Lynchburg, met 500 inwoners. In deze streek is de consumptie van alcohol verboden... De rijping op hout draagt sterk bij aan zijn typische karakter. Het karakter wordt ook mee bepaald door de filtering met esdoornhoutskool. De kleur is natuurlijk, dankzij de rijping in vaten zonder toevoeging van karamel.

Bron : www.gondola.be