Brouwerij van Chimay lanceert nieuwe trappist ‘Chimay 150’

vrijdag 30 april 2021 —

Vanaf 1 mei kunnen bierliefhebbers kennismaken met een uitzonderlijke nieuwkomer in het assortiment van de Chimay brouwerij: de Chimay 150, een sterke blonde trappist met karakter.

De Chimay 150 presenteert zich met een gouden kleur en compacte witte schuimkraag. Dit sterke blonde bier van 10 graden ligt opvallend gebalanceerd in de mond. Een stevige trappist, verfrissend en fruitig, die je aangenaam verrast met aroma’s van munt, bergamot, limoen en eucalyptus.

De delicate tinten van rozemarijn en kruidnagel gaan dan weer wonderwel samen met de subtiele bloementoetsen en een vleugje verkwikkende gember. Zijn ronde en zachte body, zijn rokerige en kruidige smaak, kenmerkend voor de Chimay-bieren, tekenen voor een heerlijk verfijnde nasmaak.

De brouwerij mengt in de productie twee hopsoorten die bekend staan om hun finesse: Saaz en Hallertau Mittelfrüh, plus een geheime specerij toegevoegd die het geheel zijn unieke smaak geeft.

Waarom 150? Chimay 150 kan je zien als 150 jaar samengebald vakmanschap van opeenvolgende generaties brouwers binnen de Chimay brouwerij. In 2012 werd ter gelegenheid van deze verjaardag voor het eerst Chimay 150 gebrouwen, zij het beperkt uitgebracht (150.000 flessen). Gezien het  enthousiasme van de weinigen die de kans kregen het te troeven, besloot Chimay dit uitzonderlijke bier alsnog permanent in het assortiment op te nemen. De nieuwe blonde trappist komt in een groene verpakking, die de kracht en het karakter van het unieke bier weerspiegelt.

«Wij zijn erg trots op deze nieuwe trappist in ons vaste assortiment «, zegt Xavier Pirlot, Algemeen Directeur van Bieren en Kazen van Chimay, «Dit uitzonderlijke bier belichaamt volledig de geest van ‘Smaakvol, Zinvol, Echt’ die Chimay kenmerkt. Het is een evenwichtig bier, gebrouwen volgens het in 2012 ontwikkelde recept en waarin 150 jaar vakmanschap samenkomt. Met deze lancering zetten wij onze missie als trappisten- brouwerij en kaasmakerij opnieuw kracht bij, ten bate van de regio en om activiteiten met sociaal karakter te ondersteunen».

Vanaf 1 mei krijgen enkele gelukkige deelnemers van een wedstrijd de kans om de Chimay 150 exclusief te ontdekken, na een wandeling van 10 km (10 als de 10 graden van het bier). De Chimay 150, in flesjes van 33 cl, zal vanaf 1 juni beschikbaar zijn in de horeca en de drankenhandel.

www.chimay.com