Brouwerij Strubbe treedt toe tot Belgian Family Brewers

vrijdag 4 februari 2022 —

De Belgian Family Brewers staan voor 3500 jaar vakmanschap, dat binnen elke Belgische Familiebrouwerij wordt geperfectioneerd en doorgegeven aan de volgende generaties, met respect voor hun passie en tradities. Deze kennis staat garant voor uiterst karaktervolle en authentieke bieren met een waar verhaal.  In totaal dragen 165 bieren het BFB-label.

Op vier door Strubbe gebrouwen bieren vindt u nu het label van Belgian Family Brewers.  De beroemde Keyte-bieren werden oorspronkelijk gebrouwen om de slag van Oostende te vieren. Beide varianten, Keyte Oostendse Tripel en Keyte Dobbel Tripel, zullen het logo dragen. Zo ook Ichtegem's Oud Bruin, een roodbruin bier van hoge gisting afkomstig uit West-Vlaanderen. En natuurlijk is ook Ichtegem's Grand Cru voortaan een BFB-bier. Dit bier werd in 2006 gelanceerd ter gelegenheid van de 175ste verjaardag van de brouwerij en rijpt 18 maanden op eikenhouten vaten.

De erkenning is een ferme prestatie voor Brouwerij Strubbe. In 1830 ruilde Carolus Strubbe zijn thuisstad Tielt in voor Ichtegem. Tijdens de zomer werkte hij op het veld, 's winters vond je hem als brouwer op de moutvloer. Vandaag, zeven generaties later, staan de Strubbes nog altijd stevig aan het roer van hun brouwerij: Marc en neef Stefan.

Om het Belgian Family Brewers logo te verkrijgen, moet een bier in België gebrouwen zijn door een onafhankelijke familiebrouwerij die al meer dan vijftig jaar bier brouwt. Met Strubbe als nieuwste lid telt de vereniging nu 21 leden. Brouwerij Bosteels en Palm Belgian Craft Brewers voldoen niet meer aan de criteria en verlieten de organisatie in 2016.

www.belgianfamilybrewers.be    www.brouwerij-strubbe.be