Brouwerij The Musketeers plaatst bijkomende fermentatietanks

vrijdag 19 november 2021 —

De Covid‐crisis heeft er in de brouwerijsector hard ingehakt, door onder andere de lange sluiting van de HoReCa in de meeste Europese en exportlanden. Zeker bij Brouwerij The Musketeers kwam dit op een meer dan ongeschikt moment, amper 9 maanden na de opening van de gloednieuwe brouwerij in Sint‐Gillis‐Waas.

Toch is Brouwerij The Musketeers niet bij de pakken blijven zitten en is sterker dan ooit uit deze crisis gekomen. In die mate zelfs dat de capaciteit sinds de heropening van de HoReCa in mei 2021 ruimschoots onvoldoende werd. Om aan die sterk stijgende vraag te voldoen, plaatst de brouwerij nu bijkomende fermentatietanks die de capaciteit met 40% moeten verhogen. Elke tank heeft een inhoud van 230 Hectoliter of ruim 92.000 glazen Troubadour Magma of Jack’s Precious IPA.

Het plaatsen van deze tanks is een huzarenstukje waarbij we konden rekenen op betrouwbare partners met kennis van zaken. Door een opening in het dak, die al bij de bouw van de brouwerij werd voorzien met oog op uitbreidingen, werden beide tanks naar binnen gebracht. De hijskranen moesten hierbij uiterst voorzichtig tewerk gaan: er was immers een speling van amper 3 cm aan beide zijden.

Ondertussen zijn beide tanks zonder een schrammetje in de brouwerij geraakt en nu start de volgende fase. Deze fermentatietanks worden aangesloten op onze installatie en we verwachten ze eind november in gebruik te nemen. Klaar om nog meer bierliefhebbers te laten kennismaken met onze spraakmakende bieren!

www.themusketeers.be