Belgische whisky internationaal erkend als wereldtop

donderdag 9 juni 2022 —

tokerij De Molenberg (van Brouwerij Het Anker) behaalde zijn 17de medaille sinds 2014 op een internationale whiskycompetitie. Op de World Whiskies Awards in Londen werd Gouden Carolus Single Malt verkozen tot Best Belgian Single Malt. Zo staat deze Belgische whisky te pronken tussen de beste whisky's van over de hele wereld.

Deze competitie bekroont de beste whisky's per land in verschillende stijlen. De stijl 'Single Malt' ontvangt traditioneel de meeste inzendingen van distilleerderijen wereldwijd. Een internationaal proefpanel van 50 juryleden verkoos Gouden Carolus Single Malt tot 1 van de hoofdwinnaars.

Eind 2013 verscheen Gouden Carolus Single Malt in primeur op de Belgische markt. Na ruim vier jaar kan Stokerij De Molenberg terugblikken op een geslaagde start.

Deze onderscheiding valt samen met een nieuwe, belangrijke stap in het whiskyproject: de introductie van een 70 cl fles ter vervanging van de huidige 50 cl. Deze nieuwe inhoudsmaat wordt meteen ook gekoppeld aan een sterke verlaging van de prijs per liter.

De reden hiervoor is dat de laatste jaren intensief werd gewerkt aan de opbouw van voorraad en verder geïnvesteerd werd in stockagecapaciteit en rijpingsvaten. Dit laat nu toe om de initiële prijszetting te herbekijken. De 70cl fles Gouden Carolus Single Malt staat sinds einde maart in de rekken aan €47 per fles (adviesprijs België incl. BTW).

Meer info World Whiskies Awards: www.worldwhiskiesawards.com

www.hetanker.be