Michel Doukeris wordt nieuwe CEO van AB InBev

woensdag 19 mei 2021 —

Op 1 juli stopt Carlos Brito als topman van AB InBev. Hij wordt opgevolgd door zijn landgenoot Michel Doukeris, die op dit moment aan het hoofd staat van de Amerikaanse tak van ’s werelds grootste brouwer.

In de voorbije 15 jaar bouwde Brito de maker van Stella Artois en Jupiler uit tot de grootste brouwer ter wereld. Hij was de man achter een reeks miljardendeals, waarmee hij achtereenvolgens Anheuser-Busch (2008), Grupo Modelo (2012) en SABMiller (2016) overnam.

Toch zou vooral die laatste overname zwaar op de maag blijven liggen. De Belgisch-Braziliaanse brouwer betaalde liefst 91 miljard euro voor zijn grote concurrent en zadelde zichzelf daarmee met een torenhoge schuld op. Die schuldenberg weegt ook vandaag nog zwaar op de biergigant.

Op 1 juli neemt Michel Doukeris dus de fakkel over, meldt De Tijd. De Braziliaan is sinds 1996 aan de slag bij AB InBev en was de voorbije drie jaar directeur van de Amerikaanse tak van het concern, die onder zijn leiding weer met groei wist aan te knopen. Doukeris is ook de man achter de succesvolle introductie van de zogenaamde hard seltzers, de lichtalcoholische drankjes op basis van bruiswater, alcohol en fruitaroma's, die vooral bij jongeren snel aan populariteit winnen en die nu ook bij ons op de markt komen.

Bron: retaildetail.be